Biçerdöver kontrolörü yetiştirme kursu başladı

Nevşehir'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından biçerdöver kontrolörü yetiştirme kursu düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hububat hasadında dane kayıplarının en aza indirilebilmesi, teknik personellerin bu konudaki bilgilerini geliştirmeleri ve arazideki biçerdöver denetimlerini tekniğine uygun olarak yapabilmesinin hedeflendiği kursa, il müdürlüğü teknik personeli ile sözleşmeli ziraat mühendisleri de katılacak.

Toplam 5 gün sürecek kursun açılışında bir konuşma yapan İl Müdür Vekili Okan Yılmaz, "Hububatın biçilmesindeki kayıpları azaltmak büyük önem taşımaktadır. Hububat ürünlerinin biçerdöverle hasat edilmesi çiftçilerimize zaman ve işçilik maliyetinin azalması açısından büyük faydalar sağlamaktadır. Ancak bu faydalanmanın yeterince olabilmesi için biçerdöver ile hasat yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Yılmaz, biçerdöver kontrolörlerinin dikkat etmesi gereken konuları ve gerekli uyarıları şöyle sıraladı: "Biçerdöverin hasat ettiği ürüne göre makine ayarlarının doğru yapılması, temizliğinin ve bakımının zamanında yapılması, hasat yapılırken yere dökülen dane oranlarının standartlar içerisinde olması ve biçerdöver kullanılırken belli bir hız limitinde hareket edilmesi. Bu amaçla hasat tekniği konusunda yetiştirilmiş ve valiliklerce yetkilendirilmiş teknik personeller tarafından biçerdöverle hasat sırasında tarla ve biçerdöver kontrolleri yapılacaktır. Belediye başkanlarından, muhtarlardan ve üreticilerden kontrol ekiplerine yardımcı olmalarını bekliyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber