Meclis üyeleri, yurtdışı gezilerini eleştiren çevrelere tepki gösterdi

Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, bir süre önce gerçekleştirdikleri Singapur ve Tayland gezisinin kimi çevrelerce eleştirilmesine tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Başkan Vekili Halil Tüm'ün yönetiminde gerçekleşen meclis toplantısında gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Sıtkı Polat, önce Allah'a sonra aile ve çevrelerine karşı bir takım sorumluluklarının olduğunu söyledi. Polat, basında geziye ilişkin haberleri yazanların daha akılcı davranmalarını önerdi. MHP Meclis Üyesi Ahmet Aslan ise meclis üyelerinin sanki Tanzanya Cumhuriyeti'ne gitmiş gibi bir tavır takınıldığını ifade etti. Salondaki meclis üyelerinin ?Oraya da gidebiliriz.? diye müdahale ettikleri Aslan, ?65 milyon nüfusu olan Tayland yılda 40 milyon civarında turist ağırlıyor. 225 milyar dolar ihracatı, 220 milyar dolar ithalatı olan bu ülke yılda 25 milyar dolar cari fazla veriyor. İşsizlik oranı sıfıra yakın ve borçsuz bir devletten bahsediyoruz. Tayland yatırım için bakir bir alan. Ülke arasında korkunç bir açık var. İşadamlarımız oraya gitsin. Bir şeyi eleştirirken, lütfen altyapısını iyi araştırılsın. Önyargılı davranmak kadar kötü bir şey yok.? açıklamasını yaptı.

CHP Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer de meclis üyelerinin yurt dışı gezisinin başta saptırıldığını hissettiklerini anlattı. Bir yerel televizyonda belediye meclis üyeleri yerden yere vurulurken, belediye başkan vekilinin tavrını sorgulamak gerektiğini vurgulayan Özer, ?Kendisi de bu geziye gelecekti. Ama son dakikada Vali Hüseyin Avni Coş ile iptal kararı aldı. Eğer başkan vekilimiz ilk duruşunu burada ortaya koysa, belediye meclis üyeleriyle ilgili haksız eleştiriler olmaz. Yoksa Tanzanya'da gidilebilirsiniz. Her gittiğiniz yerde mutlaka görülecek bir şey var.? şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Adana'da yapılması planlanan stadın yerine ilişkin teklif görüşüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber