Jandarma Günü'nde şehitlerin ruhuna mevlit okutuldu

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 173'üncü yıl dönümünde Sivas'ın Suşehri İlçe Jandarma Komutanlığı, Balhatun Camii'nde öğle namazında şehitlerin ruhuna mevlit okuttu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Namaz sonrası da Şehit Muhsin Yazıcıoğlu aile çay bahçesinde askerler tarafından vatandaşlara etli pilav ve ayran dağıtıldı.

Kaymakam Mehmet Demiral yaptığı konuşmada, "Bugün jandarma teşkilatımızın kuruluşunun 173. yılını kutluyoruz. İlçemizde de bu kapsamda halkımızla bütünleşmek, jandarmamızı halkımızla bütünleştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledik. Öncelikle şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okuttuk. Ardından pilav ve ayran dağıtımı yaptık. Tüm bunlar jandarmamızın halkla kaynaşması ve bütünleşmesi amacıyla yaptığımız etkinlikler. Jandarma teşkilatımızın moral ve motivasyonunu artırmak üzere hazırlamış olduğumuz etkinlikler. Hakikaten halkımız da bu manada çok fazla ilgi gösterdi. Halkımız silahlı kuvvetlerimizin bir parçası olan jandarma teşkilatımıza yoğun bir şekilde sevgi gösterisinde bulunuyor. Güvenliğimizin teminatı jandarma teşkilatımız halkımızla daha fazla bütünleşmek istiyor. Bu günkü etkinliğimiz bu yönde güzel oldu. Halkımızla bir araya geldi. Bütünleştik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sabır diliyoruz.? dedi.

Belediye Başkanı Sedat Sel, vatanı gece gündüz demeden canları pahasına beklerken şehit olanları ve ebediyete intikal eden tüm gazileri rahmetle andı.

İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı Yusuf Küçükbaşol da şunları söyledi: "14 Haziran Jandarma Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla halkla bütünleşmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Sağ olsun yemek davetimize Suşehri halkı büyük ilgi gösterdi. Yemeğimize teşvik ettiler. Bizi onurlandırdılar. Bu vesileyle hem jandarma, hem halkımızla iç içe geçmiş oldu. Kaynaşma sağlanmış oldu. Amacımız her zaman vatandaşın yanında olduğumuzu ve onlarla iç içe olduğumuzu, onlardan uzak olmadığımızı göstermektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber