Sokakta çalışan çocuklar, bu kez yaptıkları sanat eserlerini sergiledi

Sokakta mendil, simit satan, ışıklarda araba camlarını silen, pazarlarda sebze satan 250 çocuk, bu sefer resim, el sanatları, tiyatro, ebru, hat sanatı vb. çalışmalarını Batman World Center'da sergiledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü'nde, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi anlamlı bir etkinliğe imza attı. Etkinliğe; Vali Ahmet Turhan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör ve ÇOGEM'de kurs veren öğretmenler katıldı.

Çocuklar, senaryosunu yazdıkları, sadece 1 hafta hazırlanabildikleri pandomin gösterisi ilgiyle izlendi.

Eski mesleklerine geri dönmeyi düşünmediklerini söyleyen çocuklar, sokakta çalıştıkları işe ait araçları da temsili olarak yanlarında bulundurdu. Tartıcı tartısını, simitçi de simit tepsisini yanında getirdi, ancak bu sefer nostalji olsun diye.

Sergide, Vali Ahmet Turhan çocukları yalnız bırakmadı. Serginin açılışını yapan Turhan, sergiyi dikkatle gezdi ve çok beğendiği ürünleri satın aldı. Vali Turhan, sergide eseri bulunan 25 çocuğa Çanakkale ve İstanbul gezisi sözü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber