Dünya devleri Yıldız'a konuk oldu

Dünyanın önde gelen üniversitelerinin rektörleri ve öğretim üyeleri ile dünya ticaret ve ekonomisine yön veren büyük firmaların CEO ve üst düzey yöneticileri, King Fahd University of Petroleum&Minerals Uluslararası Danışma Kurulu toplantısı kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi'ne (YTÜ) konuk oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

General Electric Company, Saudi Arabian Oil Company, Saudi Arabian Basic Industries, IFP, Jet Propulsion Laboratory, BG Group, Purdue University, King Fahd University of Petroleum-Minerals, Technische Universitaet Muenchen, University of Chicago, Korea Advanced Institute of Science-Technology, King Abdullah University of Science- Technology gibi yaklaşık 30 kişiden oluşan üst düzey şirket ve üniversitelerin yetkilileri, ziyaret esnasında YTÜ hakkında detaylı bilgiler aldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, son yıllarda üniversite bünyesinde yaşanan olumlu gelişmeler konukların ilgi odağı olurken, farklı işbirliği imkanları gündeme geldi. Özellikle YTÜ Teknoparkı'nın iki yıl gibi kısa bir süre içerisinde geldiği nokta, istihdam ettiği Ar-Ge mühendisi sayısı, fiziki yapılanması, patentler ve yürütülen projeler konuklarda büyük ilgi uyandırdı. Toplantıda öğrenci değişimi, ortak Ar-Ge projeleri gerçekleştirme ve ortak akademik programlar gerçekleştirme gibi konularda işbirliği kararı alındı.

Toplantı sonrasında şehzade köşkleri ve merkez laboratuvarları gezen ziyaretçilere, çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında bilgi verildi. Yıldız Parkı içerisinde bulunan Malta Köşkü'nde yenilen yemeğin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Senato Salonu'nda King Fahd University of Petroleum&Minerals Uluslararası Danışma Kurulu toplantısı, video konferans aracılığıyla Amerika'dan katılımcılarla gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber