Uyuşturucu operasyonunda yakalanan 18 kişi adliyede

Nevşehir ve Mersin'de piyasaya uyuşturucu madde sürdükleri iddia edilen suç örgütüne yönelik olarak yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanan 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nce, merkez ilçe, Avanos, Gülşehir, Ürgüp ilçeleri, Mersin merkez ve Tarsus ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik olarak 2 Şubat 2012 tarihinde planlı çalışma başlatıldı. Yaklaşık 6 ay süren çalışma sırasında D.C., D.K., S.P., R.K., R.G., İ.Y., Y.A., O.Z.Ç., İ.G., K.A., O.K., Ü.İ.Ö., A.A., Ş.K., Ş. B., Y.M.Ö. B.Ç., R.Ç. ve A.T. isimli şahısların kendi yetiştirdikleri veya Mersin'de torbacı tabir edilen şahıslardan temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Nevşehir ve ilçelerine gelerek pazarladıkları tespit edildi.

Şüpheliler hakkında soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talimatı ile Nevşehir merkez, Avanos, Gülşehir, Ürgüp ilçeleri ile Mersin merkez ve Tarsus ilçesinde eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı. Nevşehir'de D.C., D.K., S.P., R.K., R.G., İ.Y., Y.A., O.Z.Ç., İ.G., K.A., Ü.İ.Ö., A.A., A.T., Ş.K. ve Mersin'de O.K., R.Ç. ile bu şahıslara yardım eden M.Ç., G.A. gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 223 kök kenevir bitkisi, 270 gram esrar maddesi, 51 uyuşturucu hap, kurusıkı tabanca, 64 kurusıkı tabanca fişeği, esrar içmede kullanılan pet şişe aparatları, 2 hassas teraziye el konuldu.

Zanlılardan uyuşturucu madde satın alan 70 kişi de şüpheli olarak ifadeleri alındıktan sonra cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakıldı. Operasyon tarihine kadar şüpheli şahıslara yönelik 28 ara yakalama yapıldı. Bu ara yakalamalarda, bin 470 gram esrar maddesi, 223 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Ara yakalamalarda 52 şüpheli yakalandı, adliyeye sevk edilen şüphelilerden Y.M.Ö.ve B.Ç. tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Uyuşturucu ticareti yapmaktan gözaltında bulunan 18 şüpheli şahıs ise sorgulamalarının tamamlanmasının ardından Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bulunan Adliye Sarayı'na sevk edildi. Zanlılar arasında Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde görevli bir polis memuru ile Gülşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'nda çalışan bir astsubayın da bulunduğu öğrenildi.

Zanlıların adliyedeki sorgulamaları devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber