Adnan Polat hakkındaki gerekçeli karar açıklandı

"Güveni kötüye kullanmak" suçundan hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada beraat eden eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat hakkındaki gerekçeli karar açıklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nin iki sayfalık gerekçeli kararında, "Polat'ın atılı suçu işlediğine ilişkin delil olmadığından beraatine karar verilmiştir" denildi.

Gerekçeli kararda Galatasaray Spor Kulübü'nün 1 Ocak-31 Aralık 2006 tarihleri kesin hesap dönemine ait Denetleme Kurulu raporu incelendiğinde, gelir ve giderlerin bütçeye uygunluğunun tespit edildiği ifade edildi. Kararda, her ne kadar Adnan Polat'ın cezalandırılması talep edildiyse de sanık hakkındaki suçun mağduru olması gereken Galatasaray Spor Kulübü'nün bu yönde bir iddiası ve şikayeti bulunmadığı belirtildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray Spor Kulübü'nün mahkemeye yazdığı cevabi yazılarda, söz konusu paranın Song isimli futbolcuya ödendiğini belirtmeleri, Galatasaray Spor Kulübü'nün suç tarihini de içine alır şekilde denetlenmesine ilişkin Denetim Kurulu raporunda, kayıtlarında herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığının anlaşılması ve yine suç tarihini de içine alır şekilde düzenlenen Dernekler Başkanlığına ait raporda, suça konu paraya ilişkin herhangi bir değerlendirmeye yer verilmemesi karşısında, atılı suçu işlediğine dair delil bulunmayan sanığın beraatine karar vermek gerekmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber