Selendi Adliyesi kapatıldı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararıyla Selendi Adliyesi'nin kapatılmasına karar verildiği belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 Cumhuriyet Savcısı, 2 hakim ve 17 personelin görev yaptığı Selendi Adliyesi'nin kapanması ilçe halkı tarafından olumlu karşılanmadı. Davaların Kula Adliyesi'nde görüleceği belirtiliyor. İlçede görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Deniz Tanrıverdi, Kırklareli'ne, Cumhuriyet Savcısı Ercan Erdoğan Antalya Manavgat ilçesine, Hakim Suna Tanrıverdi Kırklareli'ne, Hakim Merve Şimşek'in de Kastamonu'nun Tosya ilçesine atandığı bildirildi. Yıllık yaklaşık 850 dosyası bulunan Selendi Adliyesinin taşınması ile ilgili ilk açıklamayı İlçe Belediye Başkanı Nurullah Savaş yaptı. Savaş, "Adliyenin gitmemesi için bina yapalım dedik olmadı. Biz ilçemizi kalkındırmaya çalışıyoruz bizim ilçedeki kurumlar taşınıyor nasıl kalkındıracağız bu ilçeyi. Eğer ben iktidar partili belediye başkanı olsaydım bugün istifa ederdim. 'Ya bu işi düzeltin ya da bu ilçeye gelmeyin' derdim" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Yasin Topcan konuyla ilgili olarak, "56 yıllık geçmişi olan Selendi ilçemiz köye dönme yolunda ilerliyor. En uzak köyümüz 40 kilometre uzaklıkta bu köylerde yaşanacak olan olaylarda adliye personelinin bu köye gelip olaya müdahil olması 3 saati alır. 3 saatte orada olaylar ne tür boyut kazanır bilinmez ama şu bir gerçek ki Selendi'de dosya sayısını çoğaltmak için olay mı çıkması lazım.Biz parti olarak bunlara karşıyız ancak adliyenin kapatılması diğer kurumlara da zarar verecek. Şimdi sırada hangi kurum var bilemiyoruz ancak her sabah kalktığımızda bugün neresi kapanacak diye kulağımız gelecek haberlerde" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Mehmet Cımık ise, "Üzüntümüz büyük, ilçenin adliyesi gittiği zaman ilçemiz artık yavaş yavaş köy konumuna gidiyor. Bunun için ben adliyenin kapatılması durumunda parti başkanlığından istifa edeceğim. Partinin kapsına kilit vuracağım. Biz Selendi'ye bişeyler kazandıralım diyoruz ama iktidar partisi buradaki kazandırmayı bırakıp elimizdeki kurumların gitmesini sağlıyor" dedi.

İlçe avukatlarından Baro Temsilcisi Mehmet Kesgin de yaptığı açıklamada, 2007 yılında ilçe adliyesinde dosya sayısı hepsi birlikte bin 500'dü. 2011 yılında dosya sayısı bin 623, icra takibi ve hazırlık dosyası bin 436 adet. Toplam 3 bin 59. Bugün Köprübaşı ilçesinde bu sayı Selendi dosyasının yarısı kadar yok olmasına rağmen kapatılmadı. Biz avukatlar olarak şoktayız" diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Akçan ise, "Kurumların gitmesine karşıyız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber