Bitlis'te birinci kademe satranç yardımcı antrenör kurları veriliyor

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Bitlis'te birinci kademe satranç yardımcı antrenör kurları verilmeye başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Bitlis'te birinci kademe satranç yardımcı antrenör kurları verilmeye başlandı. Diyarbakır satranç il temsilcisi ve satranç hocası İbrahim Tofan tarafından verilen kurlar iki kademali olarak yapılıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren satranç Bitlis il temsilcisi Mesut Araboğa, kursa Bitlis genelinden yaklaşık 60 kursiyerin katılım gösterdiğini belirtti. İki ayrı grup şeklinde verilen kurslardaki amacın satranç sporunu Bitlis'te yaygınlaştırmak ve sevdirmek olduğunu dile getiren satranç Bitlis il temsilcisi Araboğa bu kapsamda şöyle konuştu:

?Kurslarımıza yoğun katılım olması nedeniyle kurslarımızı iki kademeli olarak iki grup şeklinde yapıyoruz. Kurslarımıza yaklaşık 60 kursiyer katılım göstermektedir. Kursu tamamlayan kursiyerlerimizi sınava tabi tutacağız. Sınavdan da başarılı şekilde geçen kursiyerlerimize katılım belgelerini vereceğiz.?

Kursu başarılı şekilde tamamlayarak sertifikasını alan kursiyer öğretmenlerin kurs boyunca öğrenmiş oldukları teknik bilgileri okulda düzenleyecekleri kurslarla öğrencilere aktaracağını vurgu yapan Araboğa şöyle devam etti:

?Amacımız satranç sporunu okullarda da geliştirmektir. Bunun yanında başka bir hedefimiz de Bitlis'te bu 4 yıl içerisinde süper ligde mücadele edebilecek sporcular yetiştirebilmek ve bu anlamda ciddi bir ivme kazandırmaktır. Bunların yanında satranç kulübü kurmak istiyoruz. Milli takıma en az 5 sporcu göndermek. Amaçlarımız arasındadır. Tüm bu girişimlerimizi 20 kişilik bir ekiple ve gönüllülük esasına dayalı olarak yapıyoruz. Bu konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Muzaffer Güven'e teşekkür ediyoruz.?

Araboğa ayrıca Bitlis'teki satranç faaliyetlerinden haberdar olmak isteyenlerin www.bitlis.tsf.org.tr web sitesi adresinden kendilerini takip edebileceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber