Midyat Küçük Sanayi Sitesi üç ay içinde hizmete girecek

Mardin'in Midyat ilçesinde 138 bin metrekare alan üzerinde toplu işyeri yapı kooperatifi tarafından yaptırılan küçük sanayi sitesinin 3 ay içinde hizmete gireceği bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi Mahallesi'nde Cizre ve Nusaybin karayolunu bir birine bağlayan çevre yolunda uzun zamandır yapımına başlanan küçük sanayi sitesinde sona yaklaşıldı. 157 İş yeri, cami ve sosyal alanın bulunduğu küçük sanayi sitesi bitmesiyle birlikte şehir merkezinde bulunan esnaf yeni işyerlerine taşınacak.

Küçük sanayi sitesi hakkında Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'na bilgi veren toplu işyeri yapı kooperatifi başkanı Abdullah Akçay, site içerinde parke taşı döşenmesi, ışıklandırma ve su sorunu üç ay içerinde biteceğini belirtti.

Şehir merkezinde görüntü kirliliğine yol açan işyerlerinin yeni iş yerlerine taşınmasıyla şehrin daha modern bir hal alacağını belirten belediye başkanı Şehmus Nasıroğlu, "Sanayi sitesinde işyerleri bulunan vatandaşlarımız yeni işyerini sıva, su tesisatı gibi çalışmalarını hemen başlatsınlar. Sanayi sitesi faaliyete girmesiyle yeni işyerlerine taşınmayan esnafın işyerlerini kapatacağız. Şehir merkezinde bulunan oto tamircileri, oto yıkamacıları, kaynakçı, marangoz gibi işyerleri sahiplerinin tamamı siteye taşınacak." şeklinde konuştu.

Yeni sanayi sitesinde basın mensuplarına bilgi veren toplu işyeri kooperatif başkanı Abdullah Akçay, "175 üyemiz bulunuyor. Parke çalışmaları başlamış durumda. 15 gün içerisinde su sorununu çözüme kavuşturacağız. Borcu olan esnaf bir an önce borcunu tamamlasın." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber