Saruhanlı'nın köylerinde mobese sistemi hizmete girdi

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı köylerde jandarma tarafından kurulan mobese sistemi, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün katıldığı törenle hizmete girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saruhanlı Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve belde belediye başkanları ile köy muhtarlıkları arasında Belediye, Köy İzleme Sistemi Projesi (Bel- Köy- İzsis) protokol anlaşması imzalandı ve açılış töreni yapıldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen protokol anlaşması ve açılış törenine Manisa Valisi Daşöz'ün yanı sıra Manisa Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Vural Erol, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, daire amirleri ve köy muhtarları katıldı.

İlçe Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir törende yaptığı konuşmada, komutanlığın son beş yılın verilerine göre Saruhanlı ilçesinin, kişilere karşı işlenen suçlarda ikinci sırada, mala karşı işlenen suçlarda ise sekizinci sırada yer aldığını hatırlattı. Pekdemir, artan nüfus ve dışarıdan aldığı göç sebebiyle bölgede olması muhtemel güvenlik zafiyetlerin önüne geçmek maksadıyla Saruhanlı belde ve köylerinde internet tabanlı, güvenlik amaçlı izleme ve kayıt sistemi projesini geliştirdiklerini belirtti. Pekdemir, Saruhanlı merkez, kasaba belediye başkanları ve köy muhtarlarıyla işbirliği içerisinde hazırladıkları projenin fiilen beş belde ve beş köyde hizmete geçtiğini kaydetti.

Kaymakam Otcu ise belde ve köyleri içine alacak şekilde jandarmanın sorumluluk sahası içerisinde bir izleme sistemi kurulabileceğini düşündüklerini hatırlatarak, "Bu amaçla gerekli çalışmalar yapılarak belde belediye başkanlarıyla görüşüldü, köy muhtarlarımızla görüşüldü. Hem başkanlarımızın hem muhtarlarımızın projeye maddi manevi anlamda destek verdi. Bu şekilde proje hazırlandı, neticede bugüne geldik." diye konuştu.

Manisa Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Vural Erol, emniyet ve asayişin çok daha iyi katkı sağlayacağına inandığı bir projenin açılışı için toplandıklarını belirterek, "Bizler jandarma olarak bu mesleğe girerken halkın, vatandaşımızın malını, canını ve ırzını korumaya ant içerek, hatta bu uğurda canımızı vermeyi ant içerek göreve başladık." sözleriyle uygulamanın önemini vurguladı.

Vali Halil İbrahim Daşöz de şunları söyledi: "Hem mala hem cana karşı etkili bir yöntem olan, son yıllarda şehir merkezlerimizde uygulamaya konulan güvenlik sistemleri Saruhanlı belde ve köylerimiz için de bir öncü. Suç ve suçluyla mücadelede çok büyük katkıları olacak. Bir kere böyle bir sistemin kurulmuş olması başta caydırıcı bir etki yapacaktır. İnsanlar daha suç işlemeden, suç işlemeyi aklından bile geçirmeyecektir. İkincisi de suç işlendikten sonra bile güvenlik güçlerimizin müdahalesini hızlandıracak ve suçluyla daha etkin bir mücadele imkanı getirecektir.?

Daha sonra protokol anlaşması imzalanarak, açılış kurdelesi kesildi. Vali Daşöz ve beraberindekiler jandarmanın köylerde kurduğu mobese güvenlik sisteminin olduğu odaya geçerek, burada canlı olarak köy ve beldeleri izledi. İlçe Komutanı İlyas Pekdemir, köy ve beldelerde kurulan sistemle ilgili olarak Vali Daşöz'e ve beraberindekilere bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber