Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: Afet müdahalesi kan kadar önemlidir

Türk Kızılayı Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, kan toplamak kadar afet müdahalesine de önem verdiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kızılayı Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, kan toplamak kadar afet müdahalesine de önem verdiklerini söyledi. Hedeflerinin yılda iki milyon kan ünitesi toplamak olduğunu, belirten Akar, ?Afet müdahalesi kan kadar önemlidir. Kızılay bundan böyle AFAD ile işbirliği içinde olacaktır. Teşkilatımızın 10 yerde büyük deposu var, bunlar her türlü afetlerde kullanıma hazır olacaktır.? dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve yönetim kurulu üyeleri, yeni vizyon ve yol hedeflerini paylaşmak için Samsun'da bir araya geldi. Toplantıya Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın yanı sıra Türk Kızılayı Genel Başkan 1. Vekili Hasan Karahan, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Muzaffer Komit, 2. Genel Başkan Vekili Nihat Adıgüzel ile Ordu Samsun, Giresun Kızılay başkanları, yöneticileri, kadın kolları ve Kızılay gençlik kolları üyeleri katıldı.

Samsun Kızılay Şube Başkanı Mustafa Keskin, ?Türk'ün dünyaya nizam verme ülküsünü Türk Kızılayı bugün geldiği nokta ile gösteriyor. Bugün Kızılay bir sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. Son günlerde yaşanan olumsuz haberlere karşın bizlere desteğini esirgemeyen genel başkanlığa teşekkür ederim. Kızılay'ı bu günlere getiren herkese saygı ve şükranlarımı sunarım.? dedi

Türk Kızılayı Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar ise yeni bir anlayış ve şevk ile yola çıktıklarını belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın kan bağışı konusunda kendi üzerlerine verdiği görevleri hakkıyla yaptıklarını dile getiren Akar, dünya standartlarının üstünde bir başarı topladıklarını ve devletin bu işin farkında olmasının çok sevindirici olduğunu söyledi. Akar, ?Kan programını aksatmamanın gururunu yaşıyorum. Afetlerde Kızılay'ın değeri daha da iyi anlaşıldı. Afetlerde ve kan bağışlarında bize desteğini esirgemeyen Başbakan'a ve Sağlık Bakanlığına teşekkür ederim.? ifadesini kullandı.

Hedeflerinin yılda iki milyon kan ünitesi toplamak olduğunu, bu sebeple daha fazla kan toplanması gerektiğini belirten Akar, sözlerine şöyle devam etti: ?Afet müdahalesi kan kadar önemlidir. Biz bu işi Van'da hakkıyla başardık. Van'da 80 bin çadır kurduk. Bu, 45 bin kişiye yaşam şartlarını sağlamaktır. Kızılay bundan böyle AFAD ile işbirliği içinde olacaktır. Teşkilatımızın 10 yerde büyük deposu var, bunlar her türlü afetlerde kullanıma hazır olacaktır.?

Son yıllarda devam eden kentsel dönüşüme dikkat çeken Akar, ?Bu, büyük ve önemli bir adım. Kentsel dönüşümlerle depremlerde can kaybı daha da az olacak. Bizler kentsel dönüşümleri destekliyoruz.? değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber