Erzurum'da 'şiddet' konulu uluslararası sempozyum düzenlenecek

Erzurum Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Özgüler, Erzurum'da uluslararası bir sempozyumla, 'Şiddet ve şiddetin önlenmesi'nin ele alınacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özgüler, 10 ülkeden 600'e yakın akademisyen, sanatçı ve polis şefinin katılacağı sempozyumda 40'a yakın bildiri sunulacağını açıkladı.

Türkiye'de ve dünyada sosyal yaşamın bütün katmanlarında artma eğilimi gösteren 'şiddet'le mücadele Erzurum'da düzenlenecek sempozyumla ele alınacak. Emniyet Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Özgüler, şiddetin önlenmesine yönelik etkin politika ve stratejilerin geliştirilmesinin acil önem taşıdığını söyledi. Erzurum'da 28- 29 Haziran günlerinde düzenlenecek 'Şiddet' konulu sempozyuma çoğunluğu Avrupa ülkelerinden olmak üzere çok sayıda bilim adamı ile sanatçının katılacağına işaret eden Özgüler, "Şiddet konulu sempozyumun sonuç bildirgesinde yer alacak çözüm önerilerinin ülkemiz için gerçekçi, kapsamlı ve kalıcı olabilmesi bakımından, sempozyumun bilimsel görüşlerin yanında ilgili tüm paydaşların temsilcilerinin görüş ve önerilerine de açık olması esas alınmıştır. Temaları ve katılımcı çeşitliliği itibariyle kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilmesi öngörülen sempozyumun öncelikli amacı, toplumun tüm kesimlerinin katılımını sağlayarak geniş bir akademisyen ve paydaş kesiminin aynı platformda buluşmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaca yönelik olarak sempozyumda akademisyenler, sanatçılar, polis, adliye, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör gibi konuya taraf olan kesimlerin temsilcilerinin bir araya getirilmesi planlanmaktadır. Böylece, her bir konu üzerinde uzun ve detaylı tartışmalar yapmak yerine, toplum üzerinde ihtiyaç duyulan farkındalık düzeyine ulaşılmasının sağlanması ve tüm problemli alanları kavrayabilecek etkin politika alternatifleri ile çözüm önerilerinin üretilmesi hedeflenmektedir." dedi.

Özgüler, sempozyumda 40 kadar bildirinin yayınlanacağını da ifade etti. Emniyet Müdür Yardımcısı Özgüler, sempozyum sonuç bildirgesinin daha sonra kitaplaştıralacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber