İç Anadolu Bölgesi'nde yılın ilk arpası satıldı

Ankara'nın Haymana ilçesine bağlı Kavak köyünde çiftçilik yapan Hacı Osman Akyüz, sezonun ilk ürünü arpayı Polatlı Ticaret Borsası'nda (PTB) sattı. Akyüz'ün, arpasını Yusuf Toplu satın aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1.500 kiloluk arpanın ilk 500 kilosu sembolik olarak 2 liradan satılırken, geriye kalan bin kilo ise 0,55 kuruştan satın alındı. Polatlı Ticaret Borsası satış salonunda gerçekleştirilen alımın ilk satışını Borsa Başkanı Yahya Toplu yaptı. Toplu, 2012 hasat döneminin tüccarlar açasından bol kazançlı, üreticiler açısından bereketli olmasını temenni ettiğini söyledi. Toplu şöyle konuştu:

"Mart ve nisan ayı yağışları düşük olmuştu. Üretici ve tüccarlar hayal kırıklığı içerisindeydi. Mayıs ayında yağan yağışlar rekolteyi yükseltti. İlk ürün arpada süne yok. Bu yıl Polatlı süne mücadelesinde de oldukça başarılı gözüküyor. Polatlı çiftçisini kalite yönünde öncülük yaptıkları için de kutluyorum."

İlk ürününü satan çiftçi Hacı Osman Akyüz ise 5 dönümlük nadas arazisinden bin 500 kilo ürün aldığını ifade etti. Akyüz, Bu yılın kurak geçtiğini ama buna rağmen dekar başı 250 kilo ürün aldıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber