Tolon'un avukatından yeni Zirve iddianamesine ret talebi

Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon'un avukatı, Zirve Yayınevi Davasıyla ilgili hazırlanan ikinci ek iddianamenin reddedilmesi için mahkemeye dilekçe verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'da 18 Nisan 2007 yılında 1'i Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede, olayın bir numaralı şüphelisi olarak hakkında müebbet hapis cezası istenen Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vererek iddianamenin reddedilmesi talebinde bulundu. Soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Başsavcılığı iddianameyi 8 Haziran'da tamamlayarak mahkemeye sunmuştu. İddianamenin sunulmasının üzerinden 1 hafta geçti. Mahkemenin, sunulan iddianameyi 15 gün içinde inceleyerek kabul ya da ret kararı vermesi gerekiyor. Tolon'un avukatı tarafından sunulan dilekçeye de ilerleyen günler cevap verilecek.

Yayınevi cinayetlerinin gerçekleştirildiği gün, İnönü Üniversitesi'nde ?21'inci Yüzyıl Başlangıcında Kuşatılmış Türkiye' konulu konferans verdiği tespit edilmişti.

Zirve Yayınevi ile ilgili 761 sayfalık 132 klasörlük iddianamede emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Malatya Alay Komutanı Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil hakkında 'hükümete yıkmaya teşebbüs' ve 'silahlı terör örgütü kurmak' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Katliamdan bir yıl önce jandarma alay komutanının emriyle Zirve Yayınevi çalışanlarını izlemeye başladığını itiraf eden jandarma astsubay Murat G., savcılık ifadesinde şunları söylemişti: "Hurşit Tolon'un cinayet günü seminer dolayısıyla Malatya'da İnönü Üniversitesi'nde olduğunu duydum. Niye geldiğini bilmiyorum. Rektör Fatih Hilmioğlu ile görüşürdü. Mehmet Ülger de Fatih Hilmioğlu ile çok samimiydi. Birbirlerini ziyaret ederlerdi. Ayrıca Rektör Fatih Hilmioğlu, Ordu Komutanı Hasan Iğsız'la da sık sık görüşürdü."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber