Özdağ: Başörtülü öğrenciye hakaret edilmesine seyirci kalmayacağım

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa'da karne almaya giden başörtülü öğrenciye bazı öğretmenler tarafından yapılan hakaretlere seyirci kalmayacağını bildirdi. Özdağ, olayın takipçisi olacağını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Özdağ, yaptığı açıklamada, Manisa Murat Germen İlköğretim Okulu'nda eğitim öğretim dönemi sona erdikten sonra bir öğrencinin karnesini alması esnasında bazı öğretmenler tarafından taciz edilmesi ve hakarete uğramasının kabul edilir bir durum olmadığını belirtti.

Başörtülü öğrenci Zeynep Şafak'ın hakarete uğradığı için çok üzüldüğünü belirten Özdağ, öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

İnsanları başı açık, başı kapalı, kısa etekli, uzun etekli, inançlı inançsız gibi tasvip etmeye kimsenin hakkı olmadığını belirten Özdağ, ?İnsanlar mezhepleriyle, kimlikleriyle, kıyafetleriyle tasvip ve takdim edilmezler. İnsanlar insanlıklarıyla, dürüstlükleriyle takdim edilirler. Türkiye bunları aştı zannediyorduk, ama birilerinin hala aynı yerde olduklarını gözlemliyoruz. Türkiye demokratik hukuk devletidir. Bu hukuk devletinde de bu olayla ilgili hukuki işlem başlamıştır. Öğrencimizin ailesi emniyete giderek suç duyurusunda bulunmuştur. Ben de bir Manisa milletvekili olarak bu işi sonuna kadar takip edeceğim ve gereğinin yapılmasını sağlayacağız.? dedi.

Özdağ, şunları kaydetti: ?Bu durum Türkiye'de daha hala birilerinin farklı fikirlere, farklı inançlara tahammül etmediğini gösteriyor. Oysaki farklılığımız bizim zenginliğimizdir. İnsanlar kıyafetleriyle tasvip edilmezler. İnsanlar bilgileriyle, ahlaklarıyla tasvip edilirler. Küçük bir kız öğrenciye böyle bir muamele yapan kişinin pedagojik durumunun sıkıntılı olduğu görülmektedir. Bu iddiaları ciddi bir şekilde incelemekteyiz."

Konuyla ilgili telefon açarak Milli Eğitim Müdürüyle bizzat görüştüğünü ve valiliğin soruşturma izni verdiğini kaydeden Özdağ, "Takibat ve incelemeler sonucunda müfettişler gereğini yapacaklardır. Artık Türkiye demokratikleşmeli, özgürleşmelidir. Hala kör ideolojiyle, alt gözlüğüyle olaylara bakmak doğru değildir. Orada olaylara karışan öğrencimize hakaret ettiği bahsedilen öğretmenlerimizi bir daha düşünmeye ve bu öğretmenler hakkında da milli eğitimin, valiliğin gereğini yapmasını bekliyoruz. Gereği yapılmalıdır. Bu olayın bizzat takipçisiyim. Bu tür olaylara asla müsamaha etmeyeceğiz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber