Adliye kapandı, Dalaman ayaklandı

HSYK tarafından alınan kararla Dalaman Adliyesi'nin kapatılmasına tepki gösteren siyasiler ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dalaman Adliyesi'nin kapatılması ile ilgili olarak alınan karara tepki göstermek için MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan,Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz,AK Parti İlçe Başkanı Onur Turgut,CHP İlçe Başkanı İ.Erol Ertunç,MHP İlçe Başkanı Bayram Altın,Demokrat parti İlçe Başkanı Hamdi Çakır,Dalaman Esnaf Odası Başkanı Şevket Takar,Dalaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdülkerim Uslu,İşadamları Derneği Başkanı Ercan Kaylı,Dalaman kent Konseyi Başkanı Vildan Dündar ve vatandaşlar Dalaman Mehmetçik parkı'nda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Dalaman Adliyesi'nin kapatılmasının yanlış bir karar olduğunu vurgulayarak, "Alınan bu karar ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere burada yaşayan 40 bin kişiyi etkilemiştir.Bu karara hepimiz karşıyız.O yüzden burada toplanmış bulunmaktayız.Bizim diğer ilçelerle sıkıntımız yoktur.Ama uygulanan bu politika Dalaman'da yaşayan herkesi derinden etkilemiştir.Biz bunu halkımıza izah etmekte güçlük çekiyoruz.varsa bunun bir izah tarzı devlet büyüklerimizden bunu izah etmelerini istiyorum.Ya da geride kalan tüm devlet daireleri başta kaymakamlık olmak üzere onları da kapatın.Eğer bir adliyeye Dalaman'ın ihtiyacı yok ise dosya sayısı yetersiz ise Köyceğiz'in,Ortaca'nın,Kavaklıdere'nin dosya sayısından az ise buyurun hep beraber kapatalım" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Onur Turgut ise, "Ben AK Parti İlçe Başkanıyım. Ama öncelikle Dalamanlıyım. Ben de sizler gibi adliyemizin kapatılacağını yeni öğrendim. Hemen milletvekillerimi aradım. Milletvekilimde bakanımızı aradı. İnanın elimizden geleni yapıyoruz. Herkesin bilmesini istiyorum ki adliyenin kapanmaması için ne gerekiyorsa yapacağım" diye konuştu.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, "Bildiğiniz gibi iki gün önce HSYK kararı ile 148 ilçe adliyesi kapatıldı. Bundan da Muğla Dalama ve Ula İlçesi Adliyelerinin kapatılması ile nasibini aldı. Başlangıçta 230 ilçe adliyesi kapatılacaktı. Muhtemelen Eylül kararnamesi ile 100 civarında daha ilçe adliyesi kapatılacak.2004 yılında da 130 ilçede adliyeler kapatılmıştı. Bir defa bir ilçeden adliye teşkilatının çıkartılması o ilçenin ilçeliğinin yarı yarıya geri alınması anlamına gelir. Dalaman gibi sadece merkez nüfusu 25 bin olan uluslar arası bir havalimanı olan, ciddi resmi ve özel kurumların yer aldığı, hızla büyüyen bir yerde adliyenin kaldırılmasının akılla mantıkla izah edilebilir bir tarafı yoktur. Yine Ula İlçemiz en eski ilçelerden biridir. Yıllardır adliye Ula İlçesinin bir parçasıdır. Yine orada adliyeyi kaldırıyorlar. Dolayısı ile bu doğru bir uygulama değildir. Biz kendilerine de Mecliste bunu söyledik. Dalaman ve Ula Adliyesi'nin açılması için mecliste mücadele edeceğim. Umarım hükümet aldığı bu yanlış karardan geri döner" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber