Salihli'deki sivil toplum kuruluşları, TBMM'ye eğitim raporu sundu

Manisa'nın Salihli ilçesindeki 18 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu platform tarafından geçen ay düzenlenen eğitim çalıştayının sonuç bildirgesi, bir rapor halinde TBMM'ye ve Millî Eğitim Bakanlığı'na takdim edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın çeşitli ilçelerinden her kadrodaki eğitimcilerin katıldığı çalıştayın sonuç raporunda, eğitimin problemleri ve çözüm yolları yer alıyor.

Salihli Sivil Toplum Oluşumları Platformu (STOP) Yönetim Kurulu Başkanı ve Salihli Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Oktay Akyüz, Manisalılar Mesir ve Dayanışma Derneği Salihli Şube Başkanı Mustafa Yağız, Salihli Köyleri Eğitim Yardımlaşma Derneği Başkanı İlyas Akça, Manisa Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği Üyesi M.Ali Kayhan, Salihli Sağlıklı Yaşam Derneği Üyesi Ali Sever, Haber-Bir-Sen Temsilcisi Mehmet Ayaydın, Diyanet Sen Temsilcisi Bilal Güçlü ve Salihli Halk Oyunları Derneği Başkanı Mehmet Atılgan'ın da aralarında bulunduğu heyet, raporu TBMM Millî Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'ya iletilmek üzere vekâleten AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ile Millî Eğitim Bakanı adına Müsteşar Salih Çelik'e ayrı ayrı teslim etti. Konu hakkında açıklama yapan STOP Başkanı Akyüz, ?Eğitim, bir milletin en önemli yapıtaşıdır. Manisa'da bu konuda duyarlı olan tüm sivil toplum kuruluşlarını davet ederek bir beyin fırtınası oluşturduk. Amacımız, eğitimin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaktır.? dedi. Milletvekili Yurttaş ise, ?Manisa'daki sivil toplum kuruluşlarının biraraya gelerek oluşturdukları bu çalıştaya ben de katılmıştım. Her kesimden katkıyı içeren çalıştayın fevkalade güzel sonuçları olmuştu. Sivil toplum, eğitim gibi çok önemli bir konuyu tartışmış ve çözüm yollarını da içeren bir rapor hazırlamıştır. Eğitim davası, herkesin kafa yorması gereken bir konudur. Eğitim, bir milletin geleceğini şekillendiren en önemli meseledir. Bu konuda eğitimcilerin, velilerin, idarecilerin, siyasilerin, öğrencilerin görüşleri çok önemlidir. Raporda emeği geçen tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Manisa'nın ve Salihli'nin eğitim konusundaki duyarlılığını takdirle izliyor, destekliyor ve önümüzdeki dönemde eğitimde hak ettikleri yere gelmeleri için çalışıyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber