Gaziantep'ten kısa kısa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zirve Üniversitesi'nin düzenlediği "Ar-Ge Proje Pazarı" yarışması Kızılhisar Kampüsü'nde yapıldı.

Zirve Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa akademisyenlerle sanayicileri bir araya getirerek Ar-Ge ve inovasyon alanında yüksek katma değerli proje işbirliklerinin kurulmasını, üniversite-sanayi işbirliğinin daha aktif hale gelmesini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Hiçbir zaman "tel örgüler arkasındaki üniversite" olmadıklarını, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurdukları Zirve Üniversitesi Sanayi İşbirliği Merkezi

(ZÜSİM) ile de sanayicinin yanında olduklarını ifade eden Kısa, yarışmaya başvuranlar arasında öğrencilerin de olduğuna dikkati çekti.

Kısa, yarışmanın üniversite öğrencilerine proje kültürünü benimsetmek, proje üretmeye ve proje geliştirmeye özendirmek açısından önemli olduğunu kaydetti.

Yarışmada, farklı tematik alanları kapsayan toplam 12 proje başvurusundan 4 proje başarılı görüldü.

Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinin jüriliğini yaptığı yarışmada birinciliği Yrd. Doç. Dr. Emre Kankaya, Ahmet Doğan, Emre Erdem, Oğuzhan Koç ve Mesut Şeker'in sunduğu "7. His-İşitme engelliler için titreşimli uyarı sistemi" projesi kazandı.

Yarışmanın ikinciliğini Gülsüm Yiğit, Günsu Köksal, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şanver ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ercan Nergiz'in geliştirdiği "Flowchart oyunu" projesi, üçüncülüğü Ümit Tunç, Muhammet Şen, Mithat Aladağ ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Akgöbek'in sunduğu "Kobetik" projesi elde etti.

Yarışmanın birincisi, Zirve Üniversitesi tarafından düzenlenecek "3. Doğu Akdeniz Üniversiteleri Bölgesel AR-GE Proje Pazarı"nda üniversiteyi temsil edecek.

-"5. Yıl Konseri" düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Onat Kutlar Salonu'nda "5. Yıl Konseri" verdi.

Kuruluşunun 5. yıl dönümü dolayısıyla şef Yaşar Seçkin yönetimindeki koronun verdiği konser ilgi gördü.

Koro konserde, Azerbaycan, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Trakya, Orta Anadolu ve Gaziantep yörelerinden türküler seslendirildi.

Yörelere özgü halk oyunlarına da yer verilen program sonunda 5. yıl pastası kesildi.

Bölge İdare Mahkemesi Başkan Vekili Sebahat Demir, koro adına şef Yaşar Seçkin'e çiçek takdim etti.

-5. Başkanlık Kupası sonuçlandı

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurum içerisinde görev yapan personeller arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen 5. Başkanlık Kupası'nın final maçı yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Hasan Doğan Spor Tesisleri'nde Fen İşleri Daire Başkanlığı ve İmar-İnsan Kaynakları-Bilgi İşlem Daire Başkanlıkları arasında oynanan maçı 2-0 skorla Fen İşleri Daire Başkanlığı kazandı. Dereceye giren takımlara kupaları verildi.

Finali, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Fuat Özçörekçi, Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Ağar, daire başkanları ve çok sayıda kurum çalışanı izledi.

Özçörekçi, belediye olarak çalışanlar arasında birçok kültür etkinliği gerçekleştirdiklerini, bu etkinliklerin içinde sportif faaliyetlerin de yer aldığını kaydetti.

Yaptıkları etkinliklerin hizmetlere olumlu yansıdığını ifade eden Özçörekçi,

"Belediye personelimizin futboldaki yeteneklerini de bu turnuvayla görmüş olduk. Fen İşleri Daire Başkanlığını birinciliklerinden dolayı kutluyorum. Bu yıl 5'incisini gerçekleştirdiğimiz turnuvada centilmence mücadele eden personellerimize ve emeği geçen yönetici arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber