Anadolulu iş adamaları Yozgat'ta toplandı

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON)'na bağlı 24 dernekten oluşan Anadolu İş Adamları Federasyonu (ANFED)'nun genişletilmiş başkanlar toplantısı Yozgat'ta yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Aktif Sanayiciler ve İşadamları Derneği (YASİAD) tarafından Grand Eser Otel'de düzenlenen toplantıya, ANFED Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Bıyık ve ANFED'e bağlı 24 dernek başkanı da katıldı.

ANFED Yönetim Kurulu Başkanı Bıyık, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, TUSKON'a bağlı 7 federasyon bulunduğunu, bunlardan birinin de iç Anadolu bölgesi ağırlıklı ANFED olduğunu söyledi.

Başkan Bıyık, "Federasyonumuza bağlı Sivas, Kayseri, Yozgat, Zonguldak, Eskişehir, Ankara gibi 24 derneğimiz var. Federasyon olarak 3 ayda bir, önümüzdeki dönemi planlamak üzere toplantılar düzenliyoruz, komisyon başkanlarımızı bir araya getiriyoruz önümüzdeki üç ayın planlamasını yapıyoruz. Bu toplantılara TUSKON'dan gelen görevlilerimiz katılıyor. Toplantıların amacı federasyon olarak yeni düşündüğümüz projeleri paylaşıyoruz, iş adamları nereye taşıyabiliriz, yurt dışına nerelere götürebiliriz bunların planlamasını yapıyoruz. Amacımız ülkemize katkı sağlamak, ülkemizin milli politika belirlediği 500 milyar dolar ihracat hedefi var, bundan vazife çıkarıp bizde ne kadar katı sağlayabiliriz düşüncesini paylaşıyoruz." dedi.

Yeni teşvik yasasında Yozgat'ın 5'inci bölgede organize sanayi bölgesinin ise 6. bölge avantajlarından yararlandığını söyleyen Bıyık, "ANFED olarak bu toplantıda Yozgat'ı seçmemizdeki gayemiz, hem Yozgat'taki derneğimizi ziyaret etmek, buradaki arkadaşlarımıza aşk şevk vermek hem de buraya gelen iş adamlarımızın ilin durumunu anlaması, görmesi nasıl yatırım yapabiliriz düşüncesidir. Dernek başkanımız Yozgat'ın durumunu anlatıyor. Bundan da faydalanacak arkadaşlarımız çıkar diye düşünüyoruz. Ayrıca federasyon olarak bunları rapor haline getirip sitemizde yayınlayıp gerekirse diğer dernek başkanlarımız bunları kendi arkadaşlarına anlatacaklar. İnşallah imkânlar ölçüsünde bir şeyler çıkar. Bu ticarettir, ne getirir ne götürür onu hesaplayıp yatırım yapıyorlar. Hükümetin yayınladığı teşvikler ülkenin önünü açacak şeyler. Yozgat'ta ciddi avantajlar var bundan güzel neticeler çıkar diye düşünüyorum. Önemli olan bu yörenin insanının buraya yatırım yapmasıdır. İş adamları gerekirse bir araya gelecek, biri yapamıyorsa iki üç kişi bir araya gelip yatırım yapacaktır. Çünkü dışarıdan insanların gelmesi biraz daha zor. Buranın insanı buraya sahip çıkarsa daha güzel neticeler çıkar." ifadelerini kullandı.

YASİAD Başkanı Rahmi Nazlıoğlu da mutat olarak yapılan genişletilmiş başkanlık toplantısının bu ay Yozgat'ta yapıldığını belirtti. Başkan Nazlıoğlu, "Daha önceki toplantıda toplantının ilimizde yapılmasını önermiştik. Başkanımızda kabul ettiler ve bu gün federasyon üyelerini Yozgat'ta misafir ediyoruz. Bizde ilimize ne gibi fayda sağlayabiliriz, ne gibi istifadelerde bulunabiliriz düşüncesi içerisindeyiz. Toplantıyı Yozgat'ta düzenleyen federasyon başkanımıza ve buraya gelen tüm dernek üyelerine ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber