Benim ilk Babalar Günüm

Askerdeyken geçirdiği kazadan sonra felç olan gazi Suat Sevgi, bu yıl farklı bir Babalar Günü geçiriyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendi gibi felç olan Durdu Sevgi'yle kurduğu ailesine oğlu Mehmet Sabri de katıldı.

Ağrı'da 2006 yılında askerliğini yaparken bindiği aracın devrilmesi sonucu belden aşağısı felç olan Suat Sevgi'nin (28) bütün hayatı da değişti. Sivil hayatında kuyumculuk yapan Sevgi'nin bu yeni duruma alışması uzun sürdü. ?2 yıl boyunca hep ağladım, kimseyle konuşmak istemedim. Çok kötü ve zor günlerdi. O günleri aşmamda, Ankara'daki rehabilitasyon merkezinin faydası büyük oldu? diyor. Evine döndüğünde yavaş yavaş yeni hayatına alışmaya başladı.

Nişanlısı vardı, ama yürümedi ayrıldı. Derken bir yakını Yakacık'ta emlakçılık yapan Durdu ile tanıştırdı. Durdu Sevgi'nin içinde bulunduğu araç yine 2006'da trafik kazası yapmış, annesi ve kız kardeşini kaybetmişti. Üstelik kaybı sadece yakınları değildi, omurilik zedelenmesi nedeniyle artık yürüyemiyordu. Önce emlakçılıkta ortak oldular. İkisi birbirini iyi anladı.

Tüp bebek Mehmet Sabri

5-6 aylık görüşmeden sonra hayatlarını da birleştirmeye karar verdiler. Evlendikten sonra hemen çocuk istediler. Omurilik felci nedeniyle normal yollardan olması zordu. Tüp bebek merkezine başvurdular. Suat Sevgi'den sperm alındı, anneden toplanan yumurtalar döllendi. Rahime ekilen iki embriyondan biri tutunca, dünyaya oğulları Mehmet Sabri geldi.

İKİSİ de malulen emekli olan çift artık sadece Mehmet Sabri'yi büyütmenin tadını çıkarıyor. Suat Sevgi, ?Evladımız olduktan sonra kendimizi unuttuk. Hayatımız tamamen değişti. Tek derdimiz onun sağlıklı ve iyi yetişmesi. Kalan embriyonları dondurduk. Sabri'ye bir kardeş daha istiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber