Yeniçeri kıyafeti ile 1200 metreden uçan öğretmen 1. oldu

Tokat'ta kostümlü yamaç paraşütü yarışmasında elinde kılıcı ile bin 200 metreden yeni çeri kostümü ile uçuş yapan öğretmen birinci oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ın Turhal ilçesinde "Mercimek Tepe Yamaç Paraşütü Altyapı Geliştirme Projesi" kapsamında Mercimek Tepe Kupası ve Kostümlü Yamaç Paraşütü yarışması yapıldı. Etkinliklerin son gününde bin 200 rakımlı mercimek tepesinden Yeniçeri, Noel Baba, Karateci, Okçu, Azrail, Ejderha gibi kostümlerle atlayış yapan yarışmacılar ilgi gördü

2006 yılından bugüne yamaç paraşütü yapan Tokatlı öğretmen Gani Arslan ülkemizi ve tarihimiz en iyi yansıtan Osmanlı Ordusu'nun öncü kuvveti olan Yeniçeri kostümü giyerek uçtu. Mehter Marşı eşliğinde elinde kılıcı ve kostümü ile uçan Arslan, yarım saat süren uçuşunun aksesuarlardan dolayı biraz zor da olsa güzel olduğunu söyledi. Uçarken ok atan Kayseri Atlı Okçuluk Üyesi Sabri Kavuncu da at üzerinde ok atarken havada ok atmanın da farklı bir duygu olduğunu kaydetti. Yeniçeri kıyafeti ile yarışmanın birisi olan Gani Arslan'a buzağı, Uçan Süvari kostümü ile ikinci olan Sabri Kavuncu keçi, Azrail kıyafeti ile 3. olan Tayfun Bilgili'ye ise kuzu hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber