Heybeliada'daki yangın söndürüldü

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Heybeliada'da ormanlık alanda çıkan yangın, denizden, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle söndürüldü. Yerleşim alanlarını tehdit eden yangın yaklaşık 2 saat sürdü. Tatil için adada bulunanlar ve adada yaşayanlar yangın nedeniyle korkulu anlar yaşadı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Heybeliada'da ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında yangın çıkmıştı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın, tarihi Terk-i Dünya Manastırı ve at ahırlarını tehdit etti.

Yangına ilk olarak Adalar itfaiyesi müdahale etti. Adalar itfaiyesi yetersiz kalınca Kartal'dan bir çıkarma gemisi ile bölgeye takviye itfaiye ekipleri gönderildi. 4 uçak ve 1 helikopter havadan, Kıyı Emniyeti'ne bağlı römorkör denizden, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar da karadan alevleri bastırmaya çalıştı.

Müdahale yaklaşık 2 saat sürdü. Yangın kontrol altına alındıktan sonra itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaptı. Heybeliada sakinleri yangına, piknik için adaya gelip mangal ateşi yakanların sebep olduğunu iddia etti.

Yaklaşık 5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

BELEDİYE BAŞKANI: SOĞUTMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Heybeliada'daki yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının yapıldığını bildirdi.

Farsakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının ''Terk-i Dünya Manastırı'' olarak bilinen Aziz Spiridon Rum Ortodoks Kilisesi Manastırı bahçesine de sirayet ettiğini ve burada hafif çaplı hasara yol açtığını söyledi. Farsakoğlu, ''Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları yapılıyor'' dedi.

Bu arada, yangın, karadan Adalar, Kartal, Pendik ve Kadıköy itfaiyelerinin, havadan Orman Bölge Müdürlüğü'nün 4 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopterinin yanı sıra İzmir'den gelen bir amfibik uçak ve Çanakkale'den gönderilen bir yangın söndürme uçağının çalışmalarıyla kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmaları yapılan yangında, 2,5-3 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

CUNDA ADASINDA DA YANGIN ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz gün de Balıkesir'in Cunda adası tabiat parkında çıkan yangınında 30 hektar makilik ve zeytinlik alan kül olmuştu.

Yapılan ilk açıklamalarda Cunda Adası'ndaki yangının sebebi piknik için yakılan bir mangal olabileceği belirtilmişti.

HEYBELİADA

Heybeliada da özellikle haftasonları yoğun olarak piknikçiyi konuk ediyor.


Heybeliada çam limanı mevkiinde yangın çıktı. Şiddetli rüzgar nedeniyle hızla ilerleyen yangına söndürme helikopterleri ve uçakları yangına müdahale ediyor.

Heybeliada'da çamlık alanda başlayan yangın şiddetli rüzgar nedeniyle hızla genişledi. İtfaiye, alevleri kontrol altına almakta zorlanırken yangına 5 helikopter ve 1 uçakla müdahale ediliyor.

Yangın tarihi manastırın bahçesine kadar ulaşırken ekiplerin çalışmasıyla manastır yangından etkilenmedi.

Bu arada Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu Ruhban Okulu'nun tehlike altında olmadığını söyledi.

Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 2,5 hektrarlık alanda etkili olan yangının kontrol altına alındığı ifade edildi.


Heybeliada çam limanı mevkiinde yangın çıktı. Söndürme uçakları yangına müdahale ediyor.

Çamlık alanda başlayan yangın şiddetli rüzgar nedeniyle genişliyor. İtfaiye, alevleri kontrol altına alamıyor. Yangın manastırı tehdit ediyor. Alevler rüzgarın etkisiyle manastır istikametine ilerliyor.

Yangına 4 uçak ve 1 yangın söndürme helikopteri müdahale ediyor.

Ayrıntılar geliyor...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber