FSM ve Haliç köprülerinde onarım çalışmaları başladı

Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Haliç köprülerinde onarım çalışmaları başladı. FSM köprüsünün iki şeridi 3 ay boyunca kapalı kalacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 00:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü'nde onarım çalışmaları 00.00 itibari ile başladı. Karayolları ekipleri, FSM Köprüsü'nün Ankara istikametinde iki şeridini trafiğe kapattı. 24 saat, üç vardiya yapılacak çalışmalarda FSM köprüsünün her etapta iki şeridi trafiğe kapatılacak ve çalışmalar 17 Eylül'e kadar sürecek.

İlk çalışma Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte yapılacak ve karşı yönden ek şerit uygulaması gerçekleştirilecek. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde dört aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında, her aşamada bir yöndeki iki şerit kapatılacak. Kalan altı şerit, her istikamette üç şerit olmak üzere trafiğe verilecek.

Haliç Köprüsü'nde ise 5 aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında, ana köprüde çalışılırken, ilave köprüler ile alternatif yollardan, ilave köprülerde çalışılırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacak. Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak. Çalışmaların 15 günde bitirilmesi planlanıyor.

Ayamama Deresi ıslah çalışmalarının yapılacağı Mahmutbey batı kavşağında kapatılacak şeritler için ise servis yolları yapılacak ve mevcut yollar alternatif olarak kullanılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber