CHP'li Tezcan'dan adliyelerin kapatılmasına tepki

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan Türkiye genelinde 148, Aydın'da ise 6 adliyenin kapatılmasına tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, CHP Aydın İl Teşkilatı binasında basın toplantısı düzenledi. Parti İl Binası'ndaki toplantıda Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, ilçe adliyelerinin kapatılmasını eleştirdi. Adalet Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle Türkiye'de 148, Aydın'da 6 adliye kapandığını hatırlatan Tezcan, ?Adliyelerin kapanması nedeniyle halkın en çok sıkıntıya düştüğü illerin başında Aydın geliyor. Aydın'ın Buharkent, Köşk ve Karpuzlu adliyelrri daha önceden kapanmıştı. Yeni düzenlemeyle Sultanhisar, Kuyucak, Yenipazar, Karacasu, Koçarlı ve İncirliova adliyeleri de kapandı. 17 ilçesi bulunan Aydın'ın sadece 8 adliyesi kalırken 9 ilçede adliye yok. Bu Büyükşehir yasası kapsamında ilçe belediye sayısını azaltmak için yapılan bir çalışmadır. Adalet hizmetinde bu eziyet halka yapılamaz. Devlet halkın refahı ve sorunları için vardır. Hükümet kamu hizmetini mal gibi görme anlayışından vazgeçmelidir. Adliyeleri kapatılan ilçelerde halk kararlı bir şekilde tepkisini dile getirmelidir? dedi.

Vatandaşında birlik içerisinde kararlı ve örgütlü olması gerektiğini savunan Tezcan, ?Halkımız gereken tepkiyi iktidara göstermeli? ifadesini kullandı.

?BİRLİKTE HAREKET EDELİM?

İktidar partisi milletvekillerinin de adliyelerin kapatılmasından rahatsız olduğunu kaydeden Tezcan, ? Ancak Başbakan'a ve Adalet Bakanı'na ses çıkarmaktan aciz durumdalar. Kulislerde görüştüğümüz AKP'li vekiller bizim bu karara itiraz etmemizi istiyorlar. Aydın'ın tüm milletvekillerine ilçe adliyelerinin kapanmaması noktasında ortak hareket etmeye çağırıyorum. Bu karar neticede nihai bir karar değil ve geç kalınmazsa değiştirilir. İlçelerde adliyeleri kapatırsanız halka adaleti nasıl temin edeceksiniz? Ayrıca Aydın'da adliye binası sorunu çözülmeden 67 bin nüfusa sahip İncirliova ve Koçarlı halkının dosyalarına nasıl bakılacak? Bölge insanı bu adaletsizliğe layık değildir. Halkı adalet sisteminden mahkum etmeye kimsenin hakkı yoktur? diye konuştu.

MHP'li miletvekili Ali Uzunırmak'a geçen hafta içerisinde yaptıkları Atça ve Bağarası eylemlerinde destek verdiğini ifade eden Tezcan, Aydın için elele vermeye açık olduklarını söyledi.

KİMDEN NEYİ SAKLIYORLAR

Büyükşehir tasarının hazırlanış şeklini de eleştiren Tezcan şunları söyledi: ?Büyükşehir yasası tasarının içeriğini ne olduğunu bilen yok. Bu tasarı Türkiye'de yaşayan 44 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiren bir tasarıdır. Türkiye'nin yarısı ileride ne şekilde yönetileceğini bilmiyor. Halka bu konudaki görüşleri sorulmuyor. Hani hükümet şeffaf olacaktı? Demokrasinin özü yerelleşmeden geçer. Biz hep bunu savunduk. Ancak hükümet yapmaya çalıştığı büyükşehir tasarısıyla merkezileşmeye çalışıyor. Sandık sandık açılan oylara bakarak belediyeleri kaybettiği illere yönelik tasarı hazırlıyor. Bunlar küçük hesaplar. Bunlar AKP'yi kurtaramayacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber