Antalyaspor, üniversite stadyumu için 7 milyon TL'lik desteği buldu

Antalyaspor, iki sezon boyunca karşılaşmalarını Akdeniz Üniversitesi (AÜ) yerleşkesi içerisinde bulunan stadyumda oynayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalyaspor, iki sezon boyunca karşılaşmalarını Akdeniz Üniversitesi (AÜ) yerleşkesi içerisinde bulunan stadyumda oynayacak. Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nun UEFA kriterlerine uyması için 5 milyon TL devletten, 1,5 milyon TL de Türkiye Futbol Federasyonu'ndan, kalanının ise sponsorlardan karşılanacağı açıklandı.

Akdeniz Üniversitesi ile Medical Park Antalyaspor, yerleşke içerisindeki stadyumu kullanabilmesi için ön protokol imzaladı. Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Genel Sekreter Vekili Bahadır Kerimoğlu ve Medical Park Antalyaspor Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akıncıoğlu katıldı.

Antalyaspor ile Akdeniz Üniversitesi arasında imzalanan ön protokolle kırmızı-beyazlı takım iki sezon boyunca karşılaşmalarını Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda oynayacak. Antalyaspor'un bu stadyumu kullanım süresini uzatması istemesi durumunda da bu durumunda olabileceği aktarıldı.

Antalyaspor'un girişimleri ile 5-6 önceden başlanan sürecin sonuna gelindiğini söyleyen Bahadır Kerimoğlu, kırmızı-beyazlı takımın ve taraftarlarının yaşadığı büyük sıkıntılı durumun artık sona yaklaşıldığını, taraftarların artık 80 kilometre yol etmelerine gerek kalmadığını vurguladı.

Bugün de stadyumun kullanılabilmesi için ön protokolün imzalandığını açıklayan Kerimoğlu, ?Üniversite olarak şehrimizin takımının ihtiyacını karşılamaktan sıkıntısına bir nebze çare olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Antalyaspor'un, inşallah bu statta çok büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz.? dedi.

SEZON ORTASINDA STADYUM KAPASİTESİ 12 BİN KİŞİ OLACAK

Üniversite içerisinde bulunan ve güney kale arkası açık olan Akdeniz Üniversitesi Stadyumu, 7 bin 100 kapasite koltuk yapısına sahip. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na verdiği talimatlarla stadyumun güney kale arka tribünü de tamamlanarak seyirci kapasitesinin 12 bin kişiye ulaşacağı belirtildi.

Başbakan Erdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, taraftarların artık şehir içerisindeki stadyuma kolayca ulaşabileceğini, artık takımının arkasında binlerce seyirci olacağına inandığını açıkladı. Akdeniz Üniversitesi'ne de Antalyaspor'a bu imkanları sağladığı için şükranlarını bildiren Akıncıoğlu, ?Güney kale arkası açık stadyum yarı sezona kadar inşallah komple tamamlanacak. Bu sürece kadar güney kale arkası tribünlerin olacağı yerler yüksek panolarla kapatılacak. Üniversiteye ulaşılacak güney yolu ise kısa süre içerisinde tamamlanacak.? diye konuştu.

DEVLETTEN 5, TFF'DEN 1,5 MİLYON TL ANTALYASPOR'A DESTEK

UEFA ve TFF standartlarına uymayan üniversite stadyumunun uygun hale getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Bu stadyumun UEFA'ya uyması için 1 milyon TL, güney yolunun açılması için 1 milyon TL, güney tribünün yapılması için 5 milyon TL'ye ihtiyaç olduğu belirtildi. Başkan Hasan Akıncıoğlu'da bu paraların 5 milyon TL olan kısmı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile gerçekleşeceğini, TFF'den de 1,5 milyon TL civarında kırmızı-beyazlı kulübe destek alacaklarını açıkladı.

?ANTALYASPOR'UN BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞINA İNANIYORUM'

Stadyum protokolü sonrası basın mensuplarına, kampus içerisindeki stadyum gezdirildi. Stadyum gezmesine AÜ Rektörü İsrafil Kurtcephe de eşlik etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Kurtcephe, Antalyaspor'a bu tesisi kullanıma açtıkları için çok mutlu olduklarına, şehirlerine büyük destek olduklarına inandığının altını çizdi. Rektör Kurtcephe, kırmızı-beyazlı kulübün bu stadyumda çok büyük başarılara da imza atacağına inandığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber