Diyanet, kameraman ve yönetmen alacak

Diyanet TV'nin test yayına başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, sözleşmeli yönetmen, kameraman ve tashihçi alacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında münhal bulunan sözleşmeli yönetmen, kameraman ve tashihçi pozisyonlarına mesleki uygulamalı sözlü sınav sonucuna göre personel alımı yapılacağını duyurdu. Diyanet, 2 yönetmen, 5 kameraman ve 2 tashihçi alımı yapacak. Yönetmen pozisyonuna başvuracak adaylar için aranan özel şartlar, ?Yüksek öğrenim kurumlarının radyo, televizyon ve sinema bölümlerinden mezun olmak' ve ?Sınava müracaat bitiş tarihi itibari ile ulusal, yerel televizyonlar veya ajanslar bünyesinde en az 3 yıl yönetmen olarak çalışmış olmak.' Kameraman pozisyonlarına başvuracak adaylar için ise; yüksek öğrenim kurumlarının radyo, televizyon, sinema veya fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümlerinden mezun olmak şartı aranıyor. Ayrıca, sınava müracaat bitiş tarihi itibari ile ulusal, yerel televizyonlar veya ajanslarda kameraman olarak en az 3 yıl çalışmış olmak, sınava müracaat bitiş tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak şartları bulunuyor. Tashihçi pozisyonlarına başvuracak adaylarda, yüksek öğrenim kurumlarının Türk dili ve edebiyatı, edebiyat, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği, Türkçe eğitimi, Arap dili ve edebiyatı veya ilahiyat bölümlerinin en az lisans düzeyini bitirmiş olmak şartı aranıyor. Sınava müracaat bitiş tarihi itibari ile son 5 yıl içerisinde, KPDS sınavında Arapça'dan en az 50 puan almış olmak veya en az bu puana denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak koşulu da bulunuyor.

Söz konusu şartları taşıyan adaylar, bugünden itibaren 2 Temmuz tarihine kadar www.diyanet.gov.tr adresindeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında bulunan program aracılığı ile müracaatlarını yapabilecek. Sınava katılmaya hak kazanan adayların sınav tarihi ve yerleri, sınava müracaat işlemlerinin tamamlanmasının ardından ileri bir tarihte Başkanlığın internet sitesinde (www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecek.

Sınava girmeye hak kazananlar sınav giriş belgesini aynı internet sitesinden alabilecek. Adaylar, Başkanlıkça belirlenecek sınav merkezinde mesleki uygulamalı sözlü sınava alınacak. Sınav sonuçları Başkanlığın, internet sitesi İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında duyurulacak. Sınavda başarılı olmak için en az 70 puan almak gerekecek. İlan edilen münhal kadrolara başarılı olan adaylar arasından en yüksek puandan başlanarak başarı sırasına göre atama yapılacak. Sınav sonucu ataması yapılanlardan iki ay içinde göreve başlamayanların atama onayları iptal edilecek.

Alımla ilgili ayrıntılı bilgi, başkanlığın internet sayfasından edinilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber