İnsuyu Mağarası, serinlemek isteyenlerin yeni mekanı

Türkiye'nin, turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu Mağarası, bu günlerde serinlemek isteyenlerin ilgi odağı oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin, turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu Mağarası, bu günlerde serinlemek isteyenlerin ilgi odağı oldu. Sarkıt ve dikitleri ile ünlü mağara Burdur-Antalya Karayolunun 14'üncü kilometresinde bulunuyor. Özellikle Antalya'ya yolculuk yapanların uğrak mekanı olan İnsuyu, görsel temasıyla da ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.

Mağara içinde akarsular ve göller bulunuyor. 597 metrelik bölümü gezilebilen mağaranın içinde birbirleriyle bağlantılı irili ufaklı dokuz göl var. Bunlardan ?Büyük Göl' 512 metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyük yeraltı gölü özelliğini taşıyor. Erzurum'dan Burdur'a gezmek için gelen Sağlık Memuru Bülent Kara, sıcaktan bunaldığı için ailesiyle serinlemeye İnsuyu Mağarası'na geldiğini söyledi. Mağarada muhteşem bir görsel tema olduğunu anlatan Kara, ?içeride doğal bir klima ortamı var. Mağaranın manzarası çok güzel.? dedi.

Mağaranın çok güzel olduğunu söyleyen Mustafa Aydın, serinlemek için bile gelineceğini aktardı. Mağaranın ziyarete açılmayan bölümünde araştırma yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Mağara Araştırma Kulübü (TÜMAK)'nden Ezgi Tok, mağaranın, Büyük Göl'den sonraki kısmında çalışmalar yaptıklarını belirtti. Mağaranın gezilmeyen kısmında çöküntüler ve göllerin bulunduğunu ifade eden Ezgi Tok, ?Parıltılı birikimler oluşmuş. Her yere kar yağmış gibi güzel bir ortam var. Sarkıtlar ve dikitler var.? şeklinde konuştu. Mağarayı gezenler, en azıdan serinlemek için herkesi İnsuyu Mağarası'na davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber