Yaz Kur'an kursu için imam ve kurs öğreticileri bilgilendirildi

Türkiye genelinde okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte okullarda başlatılan yaz Kur'an kursları için Hakkari'de görev alan imam ve kurs öğreticilerine, kurs hakkında bilgi verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Hacı Sait Camii toplantı salonunda yapılan toplantıya, Hakkari Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, cami imamları ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı. 18 haziranda başlayan Kur'an kursları 17 Ağustos'a kadar devam edecek. Hakkari merkez, ilçeler ve bütün köylerde yaz Kur'an kursu verilecek. 2 ay sürecek olan eğitim-öğretimde öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve meali, itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri verilecek. İslam hakkında bilgi sahibi olacak, Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenecek öğrenciler için güzel dostluklar kuracak, sevgi, kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma gibi temel konular üzerinde durulacak. Bu konular üzerinde imamlar ve kurs öğreticilerine bilgi verildi.

Kurslarda hafta içi her gün eğitim verilecek. Üç aşamada yapılacak kurslarda, öğrencilerin sıkılmadan Kur'an öğrenebilmelerini sağlamak için çeşitli sosyal etkinlikler de düzenlenecek. Yaz Kur'an kursu bilgilendirme toplantısına 150 imam ve kurs öğreticisi katıldı. Toplantıda, Diyanet tarafından canlı bir sinevizyon gösterisi de yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber