Piyasalar nefes aldı, gözler G-20'de

Komşu'da yapılan seçimlerde, 'euro yanlısı' partilerin iktidar olacak çoğunluğu alması, piyasalarda memnuniyetle karşılandı.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Piyasaların merakla sonucunu beklediği Yunanistan seçimleri, yatırımcılara nefes aldırdı. Komşu'da dün yapılan seçimlerde, 'euro yanlısı' partiler iktidar olacak çoğunluğu kazandı. Yunanistan seçim sonucundan istediğini bulan piyasalarda pozitif tablo hakim.

Özellikle geçtiğimiz haftanın ikinci yarısında piyasaların fiyatladığı ''AB ve memorandum yanlısı Yeni Demokrasi Partisi birinci parti olarak çıkarak koalisyonla da olsa hükümet kurabilecek' senaryosu sandıktan çıktıktan sonra Euro/dolar paritesi 1,27 seviyesinin üzerine çıktı.

Yunanistan seçimlerinin ardından Euro/Dolar paritesinin yükselişe geçmesiyle yurt içinde dolar 15 Mayıs'tan bu yana gördüğü en düşük seviyede işlem görüyor.

Bankalararası piyasada 1,8012'ye kadar gerileyen dolar bu dakikalarda 1,8025 seviyelerinden alıcı buluyor.

G-20 zirvesi takip edilecek

İMKB-100 ise güne 429 puan artışla 58.897 puandan başladı. Bugün başlayacak olan G-20 zirvesinden gelecek haber ve açıklamalar piyasalar tarafından takip edilecek. Yunanistan'da yapılan seçim sonuçlarının, pozitif düşünmek isteyen piyasalara destek olacağını belirten analistler, geçtiğimiz haftayı 1,26 seviyelerinde kapatan euro/dolar paritesinin 1,27'nin üzerini test etmesi ve Asya borsalarındaki yükselişlerin, İMKB'nin geçtiğimiz hafta kıramadığı ve sınırında kapattığı 58.500 direncini kırmasını sağlayabileceğini belirtiyorlar. İMKB 100 endeksi için takip edilecek diğer dirençler olarak ise 59.000 ve 59.400 seviyelerinin altını çiziyorlar.

Petrol 85 dolarda

Yunanistan'daki seçimleri memorandum yanlısı Yeni Demokrasi Partisi'nin kazanması piyasalarda memnuniyetle karşılanırken, petrol fiyatları 85 dolar seviyelerine yükseldi. ABD ham petrolünün temmuz ayı teslimi varil fiyatı bugünkü işlemlerde 75 sent artarak 85,08 dolar, Londra Brent tipi ham petrolün ağustos ayı teslimi varil fiyatı ise 94 sent artarak 98,55 dolar seviyesinde bulunuyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber