Hakkari'de Çatışma: 8 şehit, 19 yaralı

HAKKARİ'nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli'nin Dağlıca kesimindeki birliklere bu sabah ağır silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Saldırıda yaralanan 16 askerle birlikte yaralı asker sayısı 19 oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç asker daha yaralandı

Hakkari Valiliği'nin öldürülen 18 PKK'lı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamanın ardından Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu da makamında basın toplantısı düzenledi. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan ve Emniyet Müdürü Tugan Ergüder ile birlekte basın toplantısı düzenleyen Vali Alimoğlu, operasyonların devam ettiğini söyledi. Vali Alimoğlu, vatanı korumaktan başka işi olmayan askerlere yapılan tecavüzün karşılıksız kalmayacağını belirterek şunları söyledi:

"Maalesef bugün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Yüksekova İlçemiz Yeşiltaş Karakoluna PKK terör örgütü tarafından silahlı saldırı yapılmıştır. Bu saldırıda uzun namlulu silahlar kullanılmış, Sabah itibariyle 8 askerimiz şehit olmuştu. Bu konuda da açıklama yapmıştık. Çıkan çatışmada ise 10 terörist etkisiz hale getirilmişti, bunu da kamuoyuna duyurmuştuk. Fakat devam eden operasyonlar sonucunda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 18'e yükselmiş, 3 askerimiz de yaralanmıştır. Bu sayı ile birlikte yaralı asker sayımısz 19 olmuştur. Bunların tedavileri ilimizde ve Van'da sürmektedir. Ben şehitlerimize rahmet diliyorum. Tugay Komutanımızla birlikte yaralı askerlerimizi ziyaret ettik. Onlara acil şifalar diliyorum. Operasyonlar devam ediyor. Tabi bu vatanı korumaktan başka işi olmayan askerlemize yapılan bu tecavüz mutlaka karşılığını görecektir."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Alimoğlu, karakakola yönelik yapılan saldırının 3 ayrı koldan yapıldığını söyledi. Bir helikopterin düşürüldüğü iddialarının da kesinlikle doğru olmadığını belirtti.


SAAT 04.00'TE SALDIRDILAR

PKK'lı teröristlerin 8 askeri şehit ettiği 16 askeri yaraladığı hain saldırının detayları da belli olmaya başladı.

Irak topraklarından gece sınıra sızan PKK'lı teröristler, arasında 10 kilometre mesafe bulunan Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik'teki İç Güvenlik Taburu'nun üs bölgeleri ile Yüksekova'nın Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na aynı anda saldırdı. Saat 04.00'te önce havan ve roketatar ateşi açan teröristler, ardından uzun namlulu silahlarla saldırı başlattı.

8 ŞEHİT, 16 ASKER YARALI, 10 PKK'LI ÖLÜ

Alacakaralıkta başlayan PKK saldırısına anında karşılık veren askerlerle teröristler arasında şiddetli çatışmada, Yeşiltaş Karakolu'nda teröristlerin açtığı ilk ateşle 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı.

Saldırının duyulmasıyla birlikte Hakkari, Şemdinli ve Yüksekovadaki birliklerden çatışma bölgelerine karadan ve havadan takviye birlikler sevk edildi. Şemdinli'deki 3'üncü Dağ Komando Taburu ile Yüksekova'daki 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'ndan kalkan kobra helikopterler PKK'lıların kaçış yollarını ateş altına aldı. Sikorsky helikopterler çatışma bölgesine özel timleri indirdi. Saat 04.00'te başlayıp yaklaşık 3 saat süren çatışmalarda 10 PKK'lı ölü ele geçirildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Hakkari Valiliği bu sabah 8 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı PKK saldırısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"19 Haziran 2012 Salı günü sabaha karşı, Yüksekova Yeşiltaş Karakoluna PKK terör örgütü mensuplarınca saldırı girişiminde bulunulmuştur. Çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş ve 16 askerimiz de yaralanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup, ilk belirlemelere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber