Bahçeli, Şanlıurfa Cezaevi'ndeki yangının aydınlatılmasını istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde meydana gelen yangının aydınlatılmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde meydana gelen hadiseler sonucunda çıkan yangında, 13 mahkûm hayatını kaybettiğini hatırlattı. Bahçeli, ilk izlenimlerin kapasite sınırlarının üzerinde mahkûm barındırılması ile huzursuzluk ve anlaşmazlıkların soruna yol açtığı yönünde olduğunu bildirdi.

Bu meselenin çok yönlü ve derinlemesine tetkik ve tahkikinin yapılarak aydınlatılması gerektiğini belirten Bahçeli, ?AKP hükümetinin elini çabuk tutması ve bir daha benzer faciaların olmaması için lazım gelen tedbirleri hayata geçirmesi geldiğimiz bu aşamada ihmal edemeyeceği bir görevi haline gelmiştir. Hükümet bilhassa gerginliğin diğer cezaevlerine sıçrama ve yayılma eğilimine karşı kalıcı önlemler almalı ve konuya duyarsız kalmamalıdır. Cezasını çeken mahkûm kişilerin hayat ve varlık haklarının güvenceye alınması, karşı karşıya bulundukları risklerin bertaraf edilmesi her şeyden önce insan olmanın getirdiği bir hak olarak görülmelidir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber