Velutsan'dan Irak'a 5 bin konut

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Velutsan Çelik Konstrüksiyon şirketi, Irak'ın Kerbela kentine 5 bin konut yapımıyla ilgili El Reşit şirketiyle sözleşme imzaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Protokol, El Reşit şirketinin Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan ofisinde imzalandı. Protokole Velutsan adına Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Uludağ El Reşit şirketi adına da Muhtar İsmail Ali imza attı.

Protokolün Irak'ın Kerbela kendine 5 bin konutun yapılmasını içerdiğini açıklayan Velutsan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Uludağ, projenin yatırım maliyetinin ise 47 milyon dolar olduğunu söyledi. Konutların yapımına iki ay içinde başlayacaklarını kaydeden Uludağ, konutların 36 ay içinde bitirilerek El Reşit şirketine teslim edileceğini dile getirdi.

İKİ FİRMA DEĞERLENDİRMEYE KALDI

Şirket olarak Katar'da 100 bin kişilik stadyum yapımıyla da ilgilendiklerini ifade eden Uludağ, ?Dünyanın değişik yerlerinde faaliyet gösteren 200'den fazla şirket, bu projeye teklif verdi. Katar, hükümetince yapılan incelemeler sonrasında aralarında Velutsan'ın da bulunduğu 2 firma değerlendirmeye alındı. Katar hükümeti önümüzdeki günlerde iki firma arasından tercihini yapacak. Yatırım maliyeti 350 milyon euro olan bu proje, 2022'de yapılacak olan olimpiyatlara yetiştirilecek.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber