Nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin kapatılması

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kaş merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nüfusu iki binin altına düşen 862 belde belediyesinin kapatılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören kanun tasarısının TBMM'den geçmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediyeler Birliği ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ?Özellikle turizm ilçesi olarak çok zarar görecek bazı belediyeler olacaksa bunlar aynı şekilde kalmalı. Diğerlerinden ayırt edilmeli. Bunların mahalle olması sıkıntı oluşturacaktır? dedi.

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kaş merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Esnafla sohbet eden Böcek, ziyaret sırasında sorunlarını dinledi. Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı olarak hem Kaş halkını hem de belediye başkanına destek için burada olduğunu belirten Böcek, şöyle konuştu: ?Kaş ilçesi, kültür ve sanata önem veren bir yer. Yerel yöneticiler ve belediye başkanları olarak doğumdan ölene kadar her konuda vatandaşların yanlarında olmak zorundayız. Belediyecilik anlayışı budur. Burada esnafımız ve Kaşlılarla buluştuk. Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'da 228 üyemiz var. Bugüne kadar eğitim seminerleri, bölge toplantıları gibi bir çok etkinlikte bir araya geldik. Birlik olarak ilin, ilçenin ve beldenin sorunlarıya ilgili bir araya geliyoruz.?

Nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesinin kapatılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören kanun tasarısınınn TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğinin hatırlatılması üzerine Böcek, Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın kendileri için de önemli bir gündem maddesi olduğunu belirtti.

Gazipaşa'dan Kaş'a kadar her ilçenin kendileri için önemli olduğunu belirten

Böcek, şöyle konuştu: "Küçük belediyelerin kapanıyor olması bazı vatandaşlarımızın tepkisini çekiyor olabilir. Ancak, sağduyulu davranmalıyız. İlçede 700 nüfusu olan ve teknik çalışmaya katkı koyamayan beldiyelerimiz var. Zaman zaman sıkıntılar olsa da bunlar aşılacaktır. El birliği ile katkı koyulmalıdır. Özellikle turizm ilçesi olarak çok zarar görecek bazı belediyeler olacaksa bunlar aynı şekilde kalmalı, diğerlerinden ayırt edilmelidir. Bunların mahalle olması sıkıntıya yol açacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber