'İş takibi' operasyonu: 22 gözaltı

Üst düzey bürokrat ve üst düzey yargı mensuplarını etkileyerek 25 ayrı dosyayı kendi lehlerinde değiştirdikleri iddia edilen çete çökertildi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 02:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayali ihracat ve kaçakçılık gibi davalarda tutuklananların rüşvet karşılığı serbest bırakılmalarını sağladıklarını iddia edilen aralarında eski cezaevi müdürü ve mahkeme katiplerinin de bulunduğu 22 kişi yakalandı. Şebeke üyelerinin, üst düzey bürokrat ve üst düzey yargı mensuplarını etkileyerek 25 ayrı dosyayı kendi lehlerinde değiştirdikleri iddia edildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı, İstanbul Gümrükleri'nde yapılan 2 ayrı hayali ihracat soruşturması yaptı. Yapılan soruşturmada, 3 milyon TL'lik vurgun yapıldığı ve 21 milyon TL'lik te vurgun hazırlığında olunduğu belirlendi.

HAYALİ İHRACAT ŞEBEKESİNDEN "İŞ TAKİP" ÇETESİNE ULAŞILDI

Hayali ihracat operasyonlarının ardından yapılan teknik takipler sırasında, bazı kişilerin tutuklanan ya da haklarında yakalama kararı bulunan kişileri kurtarmaya çalıştığı, bu amaçla bazı üst düzey bürokrat ve yargı mensuplarıyla görüştükleri tespit edildi.

İŞ TAKİP ÇETESİNE OPERASYON YAPILDI

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında eski bir cezaevi müdürü ve mahkeme katiplerinin de bulunduğu 22 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan zanlıların halen yargı aşamasında bulunan 25 ayrı dosyayı etkilemeye çalıştıkları tespit edildi.

DOSYALAR KAPATILDI SUÇLAMASI

Liderliğini eski bir cezaevi müdürü olan H.S.'nin yaptığı öne sürülen şebeke elemanlarının, "Suç örgütünün temel faaliyetlerini, yargıda hakim savcı değişikliklerini sağlama, Danıştay'a giden şirket dosyalarını lehte kapatma, hayali ihracat, kaçakçılık benzeri davalar nedeni ile tutuklanan isimlerin rüşvet karşılığı serbest bırakılmalarını sağlama gibi" suçlara karıştıkları ileri sürüldü.

Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber