32 günlük Taha bebek biber gazı mağduru...

İstanbul'da babasının karıştığı yol kavgasında polisin sıktığı biber gazından etkilenen bebeğe kaldırıldığı hastanede oksijen verildi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son zamanlarda en küçük olayda bile biber gazı kullanan polisin son mağduru Taha bebek oldu. Babasının karıştığı yol kavgasını ayırmak isteyen polisin sıktığı biber gazından 32 günlük Taha Ş. de nasibini aldı. Bebeğe hastanede oksijen verildi. Şimşek ailesi, polislerden şikâyetçi olmaya hazırlanıyor. Yalova'da geçen ay yaşanan olayda; astım ve panik atak hastası olan 31 yaşındaki Çayan Birben, polisin sıktığı biber gazından etkilenip hayatını kaybetmişti. Bu kez de İstanbul'da 32 günlük bebek, hastanelik oldu. Yunus Emre ve Suna Şimşek çifti, 15 Haziran'da anne ve babalarıyla birlikte bebeklerini doktor kontrolüne götürmek için Sultangazi'deki evlerinden Bahat Hastanesi'ne doğru yola çıktı.

'BEBEĞİM NEFESSİZ KALDI'

Cebeci Mahallesi'ne geldiklerinde, ters yoldan gelen bir araçla karşılaştılar. Yunus Emre Şimşek, sürücüyü uyarınca kavga çıktı. Şimşek, "Ne olduğunu anlamadan, uyardığım aracın sürücüsü ve yanındakiler aşağıya indi. Küfür ettiler. 'Ailem var' diye uyardım. Arabanın camından saçımı çektiler. Aşağı inince 5 kişi birden saldırdı. Eşim bebeğimizle araban inmiş. Bu arada yaşlı babama da saldırmışlar. Mahalleli 'Bebek var, ne yapıyorsunuz?' diyene kadar olay büyüdü. Polis geldi. Olayı anlamadan coplarla saldırdı. Mahalleli de coplardan nasibini aldı. Biber gazı sıktılar. Eşim ve bebeğim biber gazına maruz kaldı. Beni alıp, polis otosuna bindirirlerken, eşim 'Bebeğim öldü' diye bağırıyordu" dedi. Ekip otosuyla Esentepe Polis Merkezi'ne götürüldüğünü belirten Şimşek, kendisine saldıranların elini kolunu sallayarak olay yerinden uzaklaştıklarını öne sürdü. Polis merkezinde polislerden ve kendisini dövenlerden şikâyetçi olduğunu belirten Şimşek, durumu adli makamlara da taşıyacaklarını vurguladı. Anne Suna Şimşek de yaşadığı korku dolu dakikaları şöyle anlattı: "Gözümün önünde eşimi ve kayınpederimi dövdüler. Polisi görünce bizi kurtaracak diye rahatladım. Ama polis saldırganları alıp götüreceğine bize copla saldırdı. Mahalleli de müdahale edince, biber gazı sıktı. Bebeğim bir anda nefessiz kaldı. 'Bebeğim öldü. Yardım edin' diye bağırıyordum. Bahat Hastanesi'ne gittik. Hemen oksijen verdiler. Şimdi oğlum sürekli öksürüyor." Taha bebeğin muayenesini yapan Bahat Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Harun Bahat da, "Anne 'Çocuğum nefes alamıyor' diye ağlıyordu. Bebeğe, biber gazı ihtimaline karşı hemen oksijen verdim. Hayati tehlikesi mevcut değildi" dedi.

'YOĞUN OLARAK MARUZ KALSAYDI ÖLÜM RİSKİ VARDI'

İstanbul Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan: "Bebek biber gazına maruz kalmış ise solunum yollarında tıkanıklık olmuştur. Bebeğin nefes alışverişi zorlaşmıştır. Bu tip vakalarda acil işlem olarak oksjien verilir. Eğer bebek biber gazına yoğun olarak maruz kalsaydı solunum yollarında oluşan spazm ile ölebilirdi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber