4000 asker 300 PKK'lıyı çembere aldı

Hakkari, Yüksekova, Şemdinli'deki özel harekat polisleri ve korucularla birlikte yaklaşık 4 bin askerin katıldığı operasyon devam ediyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyonda yaşanan sıcak temasta 3 daha yaranırken yaralı asker sayısı 19'a, bölgede öldürülen PKK'lı sayısı ise 20'ye yükseldi. Hakkari, Yüksekova, Şemdinli'deki özel harekat polisleri ve korucularla birlikte yaklaşık 4 bin askerin katıldığı operasyon devam ediyor.

300 PKK'LI ABLUKAYA ALINDI

Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'nde bulunan Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı'na ait üs bölgeleri ile Yüksekova Dağlıca bölgesinde bulunan Yeşiltaş Karakoluna yapılan eş zamanlı saldırıya, 300 kadar PKK'lının katıldığı belirtiliyor.

Eş zamanlı saldırıya anında karşılık vererek 10 PKK'lının öldürülmesinin ardından da güvenlik güçleri bölgede son zamanların en kapsamlı operasyonu gerçekleştiriliyor. Bu operasyona Hakkari, Yüksekova, Şemdinli'deki özel harekat polisleri, korucularla birlikte yaklaşık 4 bin asker katılıyor.

Sıcak takibin yapıldığı bölgede, özellikle Dağlıca bölgesi abluka altına alınırken, PKK'lıların Kuzey Irak'a kaçabilecekleri geçiş noktalarına da özel eğitimli komandolar indiriliyor. Özellikle Şemdinli'deki sınır birlikklerindeki topçu birliklerden de aynı bölgeler sürekli top atışı altında tutuluyor.

HAKKARİ VALİSİ ALİMOĞLU: YARALI ASKER SAYISI 19 OLDU

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu makamında İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan ve Emniyet Müdürü Tugan Ergüder ile birlekte basın toplantısı düzenledi. Vali Alimoğlu, operasyonların devam ettiğini söyledi. Vali Alimoğlu, vatanı korumaktan başka işi olmayan askerlere yapılan tecavüzün karşılıksız kalmayacağını belirterek şunları söyledi:

"Maalesef bugün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Yüksekova İlçemiz Yeşiltaş Karakoluna PKK terör örgütü tarafından silahlı saldırı yapılmıştır. Bu saldırıda uzun namlulu silahlar kullanılmış, Sabah itibariyle 8 askerimiz şehit olmuştu. Bu konuda da açıklama yapmıştık. Çıkan çatışmada ise 10 terörist etkisiz hale getirilmişti, bunu da kamuoyuna duyurmuştuk. Fakat devam eden operasyonlar sonucunda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 18'e yükselmiş, 3 askerimiz de yaralanmıştır. Bu sayı ile birlikte yaralı asker sayımız 19 olmuştur. Bunların tedavileri ilimizde ve Van'da sürmektedir. Ben şehitlerimize rahmet diliyorum. Tugay Komutanımızla birlikte yaralı askerlerimizi ziyaret ettik. Onlara acil şifalar diliyorum. Operasyonlar devam ediyor. Tabi bu vatanı korumaktan başka işi olmayan askerlemize yapılan bu tecavüz mutlaka karşılığını görecektir."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Alimoğlu, karakakola yönelik yapılan saldırının 3 ayrı koldan yapıldığını söyledi. Bir helikopterin düşürüldüğü iddialarının da kesinlikle doğru olmadığını belirtti.

20 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari'nin Yüksekova İçesi'nin Dağlıca ve Şemdinli'nin Derecik bölgelerinde başlayan operasyonlar devam ederken, bölgede öldürülen PKK'lı sayısının da 20'ye yükseldiği belirtildi. Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu'nun dün akşam saatlerinde makamında yaptığı açıklamalarda öldürülen PKK'lı sayısının 18 olduğunu belirtirken, bu açıklamaların ardından bölgede süren operasyonlarda 2 PKK'lının daha öldürüldüğü bildirildi. Sabah saat 04,00 sıralarında yapılan saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar ise sürüyor.

5 AMBULANS ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI, 15 SAAT SONRA DÖNDÜ

Hakkari Yüksekova'ya bağlı Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş karakoluna PKK tarafından yapılan karakol saldırısının ardından sabah erken saatlerde bölgeye giden 5 ambulans, çatışma bölgesinden uzunca bir süre dönemedi. Çatışmaların ortasında kaldığı belirtilen ambulanslardan birine 5 kurşun isabet ettiği belirtildi. 5 ambulans, 15 saat sonra akşam saatlerinde ilçeye dönebildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber