Dört ilde, terör ve şiddetten kaynaklanan yaşam ihlalleri incelenecek

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun, Terör ve Şiddet Olaylarından Kaynaklanan Yaşam Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, Denizli, Aydın, İzmir ve Manisa'da, terör ve şiddetten kaynaklanan yaşam ihlalleri ile ilgili incelemelerde bulunacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21 Haziran'da Denizli'de başlayacak incelemeler 4 gün sürecek ve pazar günü son bulacak. En fazla şehit veren illerin başında gelen Denizli'de asker, polis, öğretmen şehit aileleri, terör nedeniyle doğu ve güneydoğudan Denizli'ye göç etmiş aileler ve terör örgütü mensubu olan çocuklarını yitirmiş ailelerden belirlenen 16 örnek aile ve şehit ailelerinin kurduğu sivil toplum örgütleri ile görüşmeler yapacak komisyon cuma günü Aydın'a geçecek. Burada da örnek 12 örnek aile ve şehit ailelerinin kurduğu sivil toplum örgütleri ile görüşmeler yapılacak komisyon cumartesi günü ise yine İzmir'de 10 örnek aile ve şehit ailelerinin üye olduğu sivil toplum örgütleri ile görüşecek. Komisyon üyeleri İzmir'de ayrıca bu konularda kitap yazmış yazarlar Hüseyin Oğuz ve Şadıman Şenbalkan'ı dinleyecek.

Komisyon üyeleri son olarak 24 Haziran Pazar Günü Manisa'da 10 örnek aile ile görüşmeler yapacak ve incelemeler son bulacak. İllerde valilik ve rektörlükleri de ziyaret edecek komisyon, illerin terör profili konusunda valiliklerden brifing alacak. Komisyon üyeleri incelemelerini basınla paylaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber