Yalvaç'a 30 Hindistanlı öğrenci geldi

Türk okullarında eğitim gören Hindistanlı 30 öğrenci, Yalvaç Eğitim Gönülleri Derneği'nin daveti üzerine Türkiye'yi ve insanlarını daha yakından tanımak için Isparta'nın Yalvaç ilçesine geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hindistan'da faaliyet gösteren Türk okullarında okuyan 30 öğrenci, 20 gün boyunca çeşitli faliyetler yapacak.

Yalvaç'a gelen öğrencileri evlerinde misafir eden aileler, Hindistanlı öğrencilerle Türkçe sohbet etme imkanı buldu. Yalvaç'ın neşe kaynağı olan Hindistanlı öğrenciler, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Ergül'ü makamlarında ziyaret etti. Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, öğrencilerle Türkçe sohbet ederek yörenin tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgi verdi. Bayram, "Türk okulları oralarda çok güzel faliyetlerde bulunuyor. Ben bir kaç kez Afrikada'ki okulları ziyaret ettim, hatta oralarda Yalvaç'ı tanıtan afişler gördüm bu beni çok mutlu etti. Oralarda çok güzel işler yapılıyor." dedi. Başkan Bayram, öğrencilere Yalvaç'ın tarihi geçmişini tanıtıcı kitaplar hediye etti.

Daha sonra İlçe Mülli Eğitim Müdürü Mustafa Ergül'ü ziyaret eden öğren­ciler, Türkiye'deki eğitim sistemi hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle sohbet eden Ergül, "Öncelikle Türkçe'yi sevdirip öğrencilere öğreten öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Görüyorum ki sizler ve öğrencileriniz sevgi dolu. Gönlünüzde insan sevgisi eksik olmasın. İnsan sevgisi gönüllerde olduğu müddetçe Allah size her zaman yardım eder." diye konuştu.

Öğrenciler, Yalvaç'ı çok sevdiklerini ve ileride üniversiteyi Türkiye'de okumak istediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber