Trabzonlu şehit ebediyete uğurlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen terörist saldırıda şehit olan Trabzonlu Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu, ebediyete uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Er Erosmanoğlu için İskenderpaşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, Aydın Bıyıklıoğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, askerler, polisler, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce vatandaş katıldı.

Şehit askerin cenaze namazını, ikindi namazını müteakip İl Müftüsü Veysel Çakı kıldırdı. Namaz ardından askerlerin omzunda taşınan şehit cenazesi, top arabasına konuldu. Şehit Er Erosmanoğlu'nun tabutu taşınırken vatandaşlar tekbirler getirdi, terörü kınayan sloganlar attı. Ailesinin ve devlet erkânının eşliğinde top arabasında bir süre taşınan şehidin tabutu, daha sonra ambulansa alınarak toprağa verilmek üzere Sülüklü Mezarlığı'ndaki Askeri Şehitliğe götürüldü.

BAKAN ŞAHİN'E TEPKİ

Bu arada, şehit askerin naaşı top arabasında taşınırken bir grup, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i yuhlayarak tepki gösterdi. Bazı kişilerin Şahin'in olduğu yöne doğru hareketlenmesi üzerine Bakan, güçlükle aracına bindirilerek kalabalığın arasından uzaklaştırıldı. Bakan Şahin'in aracının arkasından koşan şahıslara polis güçlükle engel oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber