Bitlisli yetersiz araç park sahasından şikayetçi

Bitlis'te esnaf uygunsuz araç parklarından ve yetersiz park sahasından şikayetçi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehir merkezinde bir ay önce filolarına kattıkları 25 midibüsle toplu taşıma hizmeti verdiklerini belirten Felemez Kök, "Şehir içinde vatandaşlar yolun sağına ve soluna araçlarını park ediyor. Bu park, ulaşımın aksamasına neden oluyor. Yeni toplu taşıma araçlarımız, eskilerine nazaran daha büyük ve geniş. Çarşı merkezindeki araçların kaldırılması için defalarca 155'i ve zabıtayı aramamıza rağmen çözüm bulunamadı. Vatandaşlarımıza daha rahat toplu taşıma hizmeti vermek istiyoruz. Yazın bu sıkıntıyı yaşıyorsak, kışın sıkıntının boyutunu tahmin edemiyoruz."

Bitlis'te şoförlük yaparak geçimini sağlayan transit şoförü Adem Koca da Bitlis merkezde park sıkıntısı çekildiğini belirtti. Koca, "Alanlar çok dar, araç park yerleri bulamıyoruz, mecburen yol kenarlarına park ediyoruz, yollar dar olduğu için bu defa da trafikte aksamalar oluyor. En azında belediyenin birtakım yerlerde araç parkları yaparak, şehir merkezindeki trafiği rahatlatması gerekiyor. Bunu da yapmayınca trafik felç oluyor." diye konuştu.

Bitlis'te taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan Rauf Duman ise taksicilik yaparak kazandıklarını, başka meslekleri olmadığını söyledi. Bitlis'te bu mesleği yapmak için çok büyük sıkıntılar çekmek gerektiğini, en başta şehir merkezinde araç park sıkıntısı olduğuna işaret eden Duman, "Ana ve ara yollar çok dar, ana yollarda yol kenarında park edilen araçlar sıkıntı, ara yollarda ise yıkılan eski evler geçit vermiyor. Şehir merkezinde düzgün bir park noktası da yok. Sürücüler ne yapacaklarını bilmiyor. En azından belediye park yerleri yapabilir, artık belediye ya da emniyet ortaklaşa yol kenarlarında park edilen araçlara bir çare bulmalı, yoksa Bitlis'te hem park sıkıntısı hem de yolların darlığı, ileride daha büyük sıkıntılara yol açar." şeklinde konuştu.

Bitlisli esnaflardan Kıyasettin Çimen de yol kenarlarına ve satış yaptıkları dükkânların önüne park edilen araçlar yüzünden sağlıklı satış yapamadıklarını belirtti. Çimen, "Araçları neredeyse dükkânın içerisine kadar sokacaklar, vatandaş iş yerine girecek, yer bulamıyor, bu soruna biran önce çare bulunmalı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber