Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı kutlandı

Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayrıca Uzunmehmet Anıtı'nda, taşkömürünü bulan ve ilk maden şehidi olarak bilinen Uzunmehmet'i anma programı da düzenlendi.

İlk tören Zonguldak Valiliği Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Muharip gaziler yanı sıra Vali Yardımcısı M. Tevfik Emre ve Fethi Özdemir, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil İbrahim Yaşatır, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Genel Maden İşleri Sendikası Başkanı Eyüp Alabaş, Baro Başkanı Kerem Ertem, sivil toplum kuruluşları, daire müdürleri, şube başkanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından şiir okundu. Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yaptığı konuşmada, "Yıllarca Fransız işgali altında kalan Zonguldak'ımız, Anadolu'da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlatmış olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi ile Fransız boyunduruğu altından ilimiz yeniden bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu anlamlı ve coşkulu günde Zonguldak'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, taşkömürünün bulunuşunu kutluyor ve hep birlikte daha nice güzellikleri yaşamayı diliyorum." dedi. Ardından Fatih Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi, yöresel folklor gösterisi sundu.

UZUNMEHMET ANILDI

Daha sonra Uzunmehmet Anıtı'na gelen protokol üyeleri, 183 yıl önce taşkömürünü ilk bulan Uzunmehmet'i andı. Törene katılan Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, şunları söyledi: ?Ülkenin kalkınması ve sanayileşmesinde Zonguldak havzası hep lokomotif görevi üstlenmiştir. Taşkömürünü bulan Uzunmehmet'e çok şey borçluyuz. Başta Uzunmehmet olmak üzere havzayı bugünlere taşıyan, bu uğurda canını feda eden bütün madencilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber