Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu sorunları görüştü

Siirt'te Mevsimlik Geçici Tarım İşçileri Çalışma ve Sosyal Hayatı İyileştirme Projesi (METİP) kapsamında faaliyet gösteren Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu, işçilerin sorunlarını görüştü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu, Vali Yardımcısı Mustafa Pala başkanlığında toplandı. Valilikteki toplantıya, İş-Kur İl Müdürü Ömer Aslan, İl özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, İl Tarım Müdürü İlhan Özel, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cengizhan Başaran ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda, Siirt'te mevsimlik tarım işçilerinin ulaşım, barınma, güvenlik, sağlık, eğitim, çalışma koşulları konularında; kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.

Vali Yardımcısı Mustafa Pala, toplantıda, Siirt'te işgücünün karşılanması, mevsimlik gezici tarım işçilerinin kayıt altına alınması, çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi gibi konularda, kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülecek çalışmalara ilişkin sorumlulukların paylaşılması ayrıca ilgili kuruluşların gerekli tedbir ve önlemlerin almaları konusunda, bir dizi karar alındığını bildirdi.

Toplantı, genel değerlendirmenin ardından sona erdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber