Risk altındaki çocukların ümitleri yeşeriyor

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen Yeşeren Ümitler Projesi çerçevesinde, 5-18 yaş arasında olan sosyal risk grubundaki çocukların aileleriyle görüşülerek okula devam etmeleri sağlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mobil Rehberlik Hizmeti kapsamında sürdürülen proje kapsamında pilot mahalle olan Melekbaba Mahallesi'nde çalışmalara başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, projeyle risk altındaki çocukların eğitimlerine devam etmesini sağlamak amacıyla aileleri bilgilendirdiklerini belirtti. Projeye Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ile birlikte 13 kurumun destek verdiğini kaydeden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, şöyle devam etti: ?Proje kapsamında 5-18 yaş arasındaki sosyal risk altında bulunan, maddi durumu iyi olmayan, sokakta çalışan, istismara açık, aile içi şiddet yaşayan ve yaşama ihtimali olan ve maddi durumunun yeterli olmamasından dolayı eğitimini almakta zorlanan çocukların, gençlerin ve ailelerinin eğitilerek şehrimize ve topluma faydalı birer birey olarak kazandırılması amaçlanmaktadır. Hedef kitlenin mobil ekipler tarafından rehberlik faaliyetlerine tabi tutulacak, çocukların okula devamlarının sağlanacak, ailelere de şiddet, madde bağımlılığı gibi konularda eğitim verilecek.?

Pilot mahalle seçilen Melekbaba'da çalışmalara başlandığını anlatan Bozkurt, ?Melekbaba mahallesinde işsiz olan ve geçimini sağlamakta zorluk çeken aileler için işkur aracılığıyla iş imkânları sağlandı. Çocuklarını okula gönderemeyen aileler için milli eğitim müdürlüğü ile irtibat sağlanarak okula devamları konusunda bilgilendirildiler. Ayrıca maddi durumu yeterli olmayan aileler için de Malatya Belediyesinden ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan gıda, giyecek ve kömür yardımı talebinde bulunuldu.? dedi.

Melekbaba Mahallesi'nde annesi ve babası tarafından terk edilen çocukların da olduğunu ifade eden Bozkurt, ?Çocukların sağlıklı ortamda büyümedikleri ve baskıya maruz kaldıkları ekiplerimiz tarafından gözlenmiştir. İl Müdürlüğümüz bünyesindeki sosyal çalışmacı arkadaşlarımız devreye girerek çocuklar için gerekli çalışmaları yapmaya başladılar. Çocuklar için en iyi ortamı sağlamak hepimiz görevidir.? diye konuştu.

Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir de mahallede eğitim seviyesinin düşük olduğunu belirtti. Bu nedenle aile ve çocuk iletişiminin çok kötü olduğunu dile getiren Demir, projenin önemli bir eksikliği dolduracağına inandığını ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Nazire Dursun iki torunuyla birlikte yaşadığını, annesinin ve babasının terk ettiğini söyleyerek torunları için devletten yardım istedi. Dursun, ?Ben kendim için bir şey istemiyorum. İki torunum var biri 11 yaşında diğeri 9 yaşında. Komşuların verdikleri ile geçiniyoruz. Devlet torunlarıma sahip çıksın, onların geleceğini güvence altına alsın.? diyerek gözyaşlarına hâkim olamadı.

Proje Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi, İl Özel İdaresi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İŞ-KUR Müdürlüğü, Altın Kalpler Derneği'nin destek verdiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber