ÖĞ-DER Şube Başkanı İkinci: Karma eğitim kaldırılsın

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, karma eğitimin kaldırılmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdullah İkinci, yaptığı açıklamada, karma eğitimin yüzyılın en büyük pedagojik yanlışı olarak adlandırıldığını hatırlattı. Dünyada tam da karma eğitim sorgulanıp kaldırılırken 28 Şubat sürecinde bütün okul ve hatta kurslara ideolojik olarak karma eğitim mecburiyeti getirildiğini ifade eden İkinci, ?Proje, sosyalleştirmek adı altında mahremiyet duygusunun kaldırılmasıydı. 28 Şubat sürecinin en radikal uygulamaları da hep eğitim alanında uygulamaya konmuştur. ANASOL-M hükümetinin Milli Eğitim Bakanı DSP'li Metin Bostancıoğlu, bilimsel gerçeklerden uzak bir anlayışla 2000 yılında özel okullara ve kurslara bile karma eğitim mecburiyeti getiren bir genelge yayımlamıştı. Ancak, Türkiye'de çağdaşlığın gereği olarak düşünülen karma eğitim sisteminin sanıldığı kadar başarılı bir model olmadığı ortada. Gün geçmiyor ki kız-erkek karışık eğitimin daha fazla zararı görülmesin.? dedi.

İkinci, karma eğitimin zararlarını ise şöyle sıraladı: ?Okullarda kızların daha fazla cinsel tacize uğramasına, flörtlerin artmasına yol açtı. Özellikle muhafazakâr ailelerin kızları okula göndermemesine yol açtı, kızları eğitimsiz bıraktı. Karma sınıflar strese yol açtı, kız ve erkeklerin yeteneklerini geliştirmelerini engelledi. Kızlar hata yapıp mahcup olma korkusu içinde derslerde yeteri kadar söz alamadı. Ergenlik çağındaki kız ve erkekler dersler yerine karşı cinsle ilgilenmesine ve ahlakî yozlaşmanın meydana gelmesine yol açtı. Okullarda kız veya erkek arkadaşını başkalarından kıskanan erkek veya kızların kavga etmesine ve cinayetlere sebep oldu.?

Eğitim sisteminin yeniden ele alınarak sistemdeki birçok şeyin değiştiğini dile getiren İkinci, ?Kadın erkek eşitliğini sağlamak adına kadını ezen, adaleti yok eden karma eğitim dayatması, yanlışlığı bu arada düzeltilsin, ayrı kız ve erkek okullarının yeniden açılması serbest bırakılsın. Kız öğrencilerin okuduğu lise sayısı artırılsın. Sadece kızların okuduğu üniversiteler açılsın. Amerika'da bile yüzlerce kız üniversitesi ve kız koleji bulunuyor. Ülkemizde de özel kız kolejleri, fakülte ve üniversiteleri açılabilsin. 28 Şubat dayatması olan karma eğitim genelgesi yeni bir genelge ile yürürlükten kaldırılsın.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber