20 bin aracı Boğaz trafiğinden denize çekecek

İDO, Çanakkale'den 2 gemi daha getirerek, günde 20 bin araç, Boğaz trafiğinden denize kaydırılacak.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki yol çalışması nedeniyle trafiği rahatlatmak amacıyla Çanakkale'den 2 gemi daha getirecek.

İDO'dan edindiği bilgiye göre, Çanakkale Boğazı'ndan İstanbul Boğazı'na gelecek 2 takviye gemiyle günde 20 bin araç, Boğaz trafiğinden denize kaydırılacak.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde başlayan çalışmalar nedeniyle 3 şeridin kapalı olması sürücüleri, Boğaziçi Köprüsü'nden sonraki alternatif olan İDO Harem-Sirkeci araba vapuru hattına yöneltmeye devam ediyor.

Olumsuz etkilenen İstanbul trafiğinin, önemli kaçış noktalarından biri olan Sirkeci-Harem hattında acil durum önlemleri sürdürülüyor.

Önce Eskihisar-Topçular hattından çektiği 2 gemi ve şimdi de Çanakkale Boğazı'nda çalışan 2 araba vapurunu da yaz boyunca bu hatta çalıştırarak İDO'nun gemi sayısını 8'e çıkacak. Kiralanan araba vapurları, 65 araç ve 500 yolcu kapasiteli.

Sirkeci-Harem hattına katılacak 2 gemiyle taşıma kapasitesini yüzde 100 artıracak olan İDO, personel takviyesi ve fazla mesai uygulamasıyla köprü bakım onarımı sona erene kadar araba vapurlarını aralıksız çalıştıracak.

Kapasite arttırımı ve doldur-boşalt seferlerle hizmet veren araba vapurları sayesinde yolcu ve araçlar, iki yaka arasını 10 dakikada geçebiliyor.

Araba vapuru seferleri, 07.00 ve 22.30 saatleri arasında karşılıklı olarak doldur-boşalt uygulamasıyla hizmet vererek, araç yoğunluğuna göre devam ettiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber