Avrupalı gençler, çay bahçesinde kitap okudu

Avrupa Birliği Projesi kapsamında Nevşehir'e gelen yabancı öğrenciler, kitap okuma seferberliğini Nevşehir Gülbahçe Aile Çay Bahçesi'ne taşıdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından finanse edilen Eylem 3.1 projesiyle gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Nevşehir'e gelen yabancı öğrenciler, evden sokağa, okuldan kıraathaneye, huzurevlerinden çocuk sığınma evlerine kadar dikkat çekici okuma çalışmaları yapmaya başladı.

Proje kapsamında Türkiye başta olmak üzere Romanya, Makedonya ve Gürcistan'da Nevşehir'e gelen öğrenciler kitap okuma seferberliğinde ilk etkinliği Nevşehir Gülbahçe Aile Çay Bahçesi'nde yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEVDER) Genel Sekreteri Naci Uçman geçmişte kıraathanelerin ilim, irfan, sanat, kültür meclisleri gibi çalıştığını, günümüzde ise oyun salonlarına dönüştüğünü belirtti.

Uçman, ?Bizler Eğitime Gönül Verenler Derneği olarak, bu yozlaşmanın hüznünü yüreğimizde hissederek, 'Acaba değerlerimiz yakan bu yangına nasıl bir damla su dökebiliriz?' diye dert edindik ve bu değerlerimizi yeniden kazandırmak adına bir proje hazırladık. Aynı zamanda bu değeri dünya değeri haline getirmek, bu konuda Avrupa'daki örnekleri inceleyebilmek amacıyla Avrupa Birliği Gençlik Projesi hazırladık. Bu projemize ilgi gösteren Romanya, Makedonya ve Gürcistan ile işbirliği yaptık. Projenin hazırlanmasında emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederim.? dedi.

Öğrenciler, 4 gün boyunca Nevşehir'de kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber