Polis dayağı yiyen şahsın avukatı olay yerinde delil topladı

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde polis şiddetine uğrayan Ahmet Koca'nın avukatı Efkan Bolaç, savcıya yardımcı olmak için olay yerine gelerek güvenlik kamerası görüntüsü ve çeşitli deliller araştırdığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açtıkları dava hakkında bilgi veren Bolaç, "Müracaat savcısı, dava dosyasından el çekti. Bununla ilgili işlemleri tamamlayıp memur suçları savcılığına devretti. Bundan sonraki süreç memur suçları savcılığında devam edecek. Biz dün suçüstü hali uygulanmasını ve bu sebeple 24 saat içinde olaya karışan tüm polislerin hazır edilmesini talep ettik. Bununla ilgili talebimiz yerinde bulunmadı. Pazartesi yeniden bu konu ile ilgili beyanda bulunacağız" dedi.

Olaya karışan polislerin tamamının tutuklanmasını talep ettiklerini beliten Bolaç, "Olay yerine gelmemizin sebebi başka kayıtlar var mı diye bakmak. Başka kamera görüntüleri var mı diye baktık. Bununla ilgili biz de delil topluyoruz. Bu delil toplamamızın sebebi savcıya yardımcı olmak. Esnafla da görüştük. Esnaf da bize bu tür olayların burada rutin olduğunu kaydetti. Geçenlerde polislerin burada bir kişiyi dövüp kaçıp gittiğini söylüyorlar. Buradaki esnafların söyledikleri bunlar" diye konuştu. Bolaç, halktan biri olan Ahmet Koca'ya yapılan işkencenin, polise yapılan herhangi bir şiddet uygulaması gibi cezalandırılmasını istediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber