Polis, sokakta çalışan çocukları Hilton'da ağırladı

Bursa Emniyet Müdürlüğü, 12-15 yaşları arasında risk altında olan çocuklara yönelik başlatılan proje kapsamında, 614 çocuk için spordan tiyatroya bir çok aktivite düzenliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son olarak çocukları 5 yıldızlı Hilton Otel'de ağırlayan emniyet mendil satan, araba temizleyen çocukların suça itilmesini önlemeyi amaçlıyor.

Otelde gönüllerince eğlenip saatte 300 kilometre hızla gidebilen formula araçlarına da binen çocuklar ?Hayatımızda ilk kez böyle bir eğlence merkezine geldik? dediler.

Bursa Valiliği koordinesinde, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ve bazı kamu kurumları desteği ile dar gelirli ailelerin sokakta çalışan çocuklarının suça itilmesinin önüne geçilmesi amacıyla düzenlenen 'Geleceğine Sporla Hayat Ver' projesi devam ediyor. Çocukların yüksek yararını gözeterek onları korumak ve çocukların esenliklerini desteklemek amacıyla yürütülen proje kapsamında, 12-15 yaşları arasında risk altında olan çocukların suça karışmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Yaklaşık üç aydır yürütülen proje, şehrin kenar mahallelerinde ikamet eden dar gelirli ailelerin çocuklarının her türlü riskten uzak büyümelerini sağlamayı ve onların gelişimini destekleyecek her türlü hizmetin nitelik ve nicelik açısından güçlendirilmesini içeriyor.

Proje kapsamında bir grup çocuk Hilton Oteli'nin Speed City bölümünde gönüllerince bir gün geçirdi. Otelin ikramlarıyla moral bulan çocuklar, saatte 300 kilometre yapabilen formula araba yarışlarına katılıp gönüllerince eğlendi. Hayatlarında ilk kez 5 yıldızlı otele geldiklerini belirten çocuklar, araba yarışının keyfini çıkardı. Polis amcalarıyla bilardo da oynayan çocuklar, projeye tam not verdi.

"SUÇ İŞLEMİŞ ÇOCUK YOKTUR, SUÇA İTİLMİŞ ÇOCUK VARDIR"

Çocukların okullardaki rehber öğretmenler ve ekiplerin çalışması sonucu belirlendiğini belirten Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, ?Suç işlemiş çocuk yoktur, suça itilmiş çocuk vardır' anlayışı ile projenin sürdüğünü kaydetti.

Emniyet Müdürü Kahya, ?Bu çocuklar arasında sokakta mendil satan, araba camı temizleyenler, dilencilik yapanlar var. Biz kesinlikle bunların bu tür faaliyetlerde bulunmalarını istemiyoruz. Spordan tiyatroya birçok etkinlikle çocuklarımızı hayata kazandırıyoruz. Projeyle; çocuklara spor aracılığıyla ulaşıp, uygun hedeflere yöneltmek, risk altındaki çocukların farklı çevre ve çocuklarla tanışıp kaynaşmalarını sağlayarak, birlikte yaşama ve paylaşma bilincini geliştirmek istiyoruz. Sokakta çalışan ve çalıştırılan çocuklar ile suça bulaşma riskinde olan çocukların, suçtan ve sokaktaki muhtemel tehlikelerden uzak tutularak, verilen eğitim ve düzenlenen etkinliklerle topluma bilinçli ve sağlıklı bireyler kazandırılmasını sağlamak istiyoruz. Çocukların yaşadıkları şehrin değerlerini benimseyip sahiplenmeleri için uygun ortamları hazırlamak da hedeflerimiz arasındadır.? dedi.

Emniyet Müdürü Kahya, çocuklar arasında sabıkalı olmadığını, ancak bu çocukların suça itilmesinin önüne geçmeyi planladıklarını söyledi.

Hilton Otel Bursa Genel Müdürü Suat Binkaya da ?Böylesine kutsal bir projede çocuklarımızı ağırlamak istedik.? diye konuştu. Çocuklara yönelik sportif faaliyetlerin aralıksız devam ettiğini belirten antrenör Kadir Gül de risk altındaki birçok çocuğun hayatında ilk kez spor yaptığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber