Başkan Vekili Özak Koto'da Mia'yı anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Ticaret Odası'nda hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün öncülerine MİA'yı anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Ticaret Odası konferans salonunda Kocaeli'deki hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün öncülerine Merkezi İş Alanı (MİA) fikir projesi hakkında bilgi verdi. Başkan Vekili Özak, ?MİA Bölgesi kentin ticaret hayatına hareket getirecek. Çevre iller ile olan ticaret hacmini arttıracak. Bu değişimden esnaf da kazanacak? dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak'ın Merkezi İş Alanı (MİA) fikir projesi ile ilgili yaptığı sunum KOTO binası konferans salonunda gerçekleşti. Toplantıya Kocaeli'deki hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren işyeri sahipleri ve firma temsilcileri katıldı. Moderatörlüğünü KOTO Meclis Üyesi Okan Oktay'ın yaptığı toplantıda KOTO Yönetim Kurulu üyesi Akın Doğan, Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlâk Daire Başkanı Yalçın Özön ve İzmit Belediye Meclis Üyesi Şaban Sarıgülle hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Başkan Vekili Özak, ?Kent merkezlerinde kentsel fonksiyonların yoğunlaştığı mekanlar anlamına gelen merkezi iş alanları (MİA), büyük kentlerin ticaret ve hizmet fonksiyonlarının en yoğun olduğu merkez bölgeleridir. Kocaeli'nin uzun vadede geleceğini olumlu yönde değiştirecek MİA fikir projesinde oluşması düşünülen yeni kent merkezi ile Kocaeli kentimiz, daha nitelikli, daha yaşanılabilir, canlı ve dinamik bir kent merkezine kavuşması hedeflenmektedir? dedi.

Merkezi İş Alanı olarak yapılması planlanan bölgenin yüzde 67'sinde yapılaşma olmadığını vurgulayan Özak, planın hayata geçme durumunun yüksek olduğunu söyledi. MİA bölgesinde nelerin yer alacağını açıklayan Başkan Vekili Özak, ?Merkezi iş alanlarında; ticaret, özel ya da resmi sağlık, eğitim, spor, sosyal ve kültürel tesisler, ibadet yerleri, ulusal ve uluslar arası konferans-kongre ve seminer merkezleri, otel gibi konaklamaya yönelik kullanımlar, rezidans konut amaçlı yapılar, büyük açık ve yeşil alan kullanımları gibi fonksiyonlar yer almaktadır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber